Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

15 nejlepších momentů z traileru Avengers


ikona
KarelR
avengersjoss whedonmarvelmz skalpel
Co nás nejvíc rozsekalo v upoutávce marvelácké týmovky? 

Skalpel Avengers imf upekl už po teaseru, do hlubšího rozebírání marvelácké týmovky se tak dnes pouštět nebudeme. Plnohodnotný trailer má ale v sobě mraky nového materiálu, který si přímo říká o vyzdvihnutí nebo uvedení na pravou míru. Co nás tedy nejvíc nadchlo, a u čeho si doteď vaříme mozkové buňky?

PŘEČTĚTE SI SKALPEL AVENGERS

1. Kapitán Amerika se seznamuje s Hulkem

Zatímco první setkání mnoha superhrdinů nebude moc kamarádské, Bruce Banner a Steve Rogers tenhle problém mít nebudou. Hned potom, co Black Widow slavného vědátora dopraví na Helicarrier, si s ním legendární voják přijde podat ruku. Prostě frajer, jak se sluší a patří.

2. Tony Stark si „svléká“ brnění

Iron Man byl vždycky nejvíc cool borec z superhrdinské bandy. Jeho přeměna do pracovního móda ale zprvu moc drsňácká nebyla. Tony tenhle problém lehce pořešil už v Iron Manovi 2, kde si nosil brnění v kufříku. V Avengers bude machrovat ještě víc a na balkon Stark Tower si jednoduše nainstaloval roboty, kteří ho rozmontují za chůze. Pekelně stylové!


3. První pořádný záběr na Mariu Hill

Ano, Furyho pravou ruku jsme mohli spatřit už v teaseru na konci Kapitána Ameriky. Jenže v tom blikajícím záběru šlo Mariu Hill (Cobie Smulders) snadno přehlédnout. Až tady ji máme v celé její kráse, při pracovní debatě s agentem Coulsonem.

4. Thorův příchod na zem

Ještě pořád netušíme, jak se Thor dostane z Asgardu zpět na Zem. Jasné je však to, že ho u nás přivítají Iron Man a Kapitán Amerika, kteří si s bohem hromu nebudou zrovna třást rukama. A fandovsky vděčná akční scéna je na světě.

5. Black Widow skládá Hawkeye

Když si dobře prohlédnete tenhle záběr, ruská krasavice tu slajduje přímo do svého agentského kolegy. Že by tihle dva přeci jen nebyli takoví kámoši? Anebo v tom má nějak prsty Loki? To se nejspíš nedozvíme dřív než v květnu.

6. Kapitán Amerika… letí?

Tohle mohlo pár lidí šokovat, protože na rozdíl od Iron Mana a Thora je Kapitán výhradně pozemní bojovník. Vysvětlení ale není složité. Při bližším pohledu totiž zjistíte, že má Kap na zádech padák, a že skáče z Quinjetu. Kam? Dost možná na první meeting s Thorem.

7. Loki před operou

Z traileru to vyčíst nejde, ale články z natáčení potvrzují, že tady se Loki nachází před operou ve Stuttgartu. Než však stihne udělat víc, než donutit k pokleknutí dav lidí, taktéž ho uvítají Kapitán Amerika s Iron Manem. Snad mu při následné konfrontaci nezašpiní tu pěknou šálu, která září velice povědomými barvami.

8. Šokovaná Black Widow

Ruská superagentka leží na zemi a klepe se strachy? Tak tohle bude muset být opravdu silná káva. Spekulace naznačují, že právě byla svědkem Bannerovi transformace v Hulka. Zkušenost ale velí, že něco takového na její zděšený výraz nestačí.

9. Black Widow utíká před Hulkem

No, utíká před Hulkem... O něco pravděpodobnější je, že utíká s ním, a zelený obr ji v příštích vteřinách zvedne, aby mohli prchat o něco rychleji. V tom případě je ale otázkou, před čím by sakra bral Hulk nohy na ramena?

10. Megavýbuch nad Avengers

Málokdo asi zaregistroval, že se s poletujícím kovovým kolosem nesetkáváme poprvé až na konci traileru. Mihnul se totiž už v Super Bowl Spotu, a to ve dvou záběrech, z nichž se jeden přestěhoval i do traileru. Kapitán Amerika na něm chrání Black Widow před obří explozí, která ale mimochodem nedělá velké starosti Thorovi. Přeci jen, bohové můžou klidně vykrývat plameny zápěstím, no ne?

11. Thor, ehm… křičí „Ne!“

Jedna z nejzajímavějších scén traileru. Není jasné, jestli je tu Thor zavřený v izolaci na Helicarrieru, anebo se naopak dívá na Lokiho únik z izolace. Anebo to je Lokiho imitace Thora, sledující dění mimo izolaci? Až příliš otazníků. Alespoň jsme se tedy dozvěděli, že může SHIELD machrovat sklem, které se nedá rozbít ani Mjolnirem. Dobře oni…


12. Emzáci v New Yorku

Snadno přehlédnutelný, avšak důležitý záběr záporáků. Totožnost téhle mimozemské rasy je stále zahalena tajemstvím (nejnověji se mluví o synech Muspellu), musíme si proto vystačit s vědomím, že bude jejich design maličko podobný ledovým obrům. Víc nám prý Marvel před premiérou neodhalí.

13. Hawkeye páchá sebevraždu

Maník s lukem se ještě pořád nezbavil výkřiků „Hej, co v Avengers dělá ten maník s lukem?“ Hawkeye sice v trailer neřekne ani slovo, svoji funkci ale plní dostatečně – hned několikrát se totiž pokouší střílet z luku, nebo se mu to dokonce daří! Ve filmu snad bude jeho postava krapet obsáhlejší, zatím ale minimálně přidává na comicsovém feelingu. Tenhle záběr je totiž hodně fajnovou poctou jistému kreslenému okénku.

14. Hulk chytá Iron Mana

Zdaleka nejkulervoucnější záběr traileru nepatří nějaké obří explozi, ale Hulkově záchranné misi. Tony tu zase jednou přestřelil, načež se v bezvědomí řítí k zemi. Výsledkem by nejspíš byla obvyklá sada modřin (jsme přeci v comicsovém filmu!), tentokrát má ale Iron Man kliku, že se na chvíli proměnil v týmového hráče. Hulk jede!

15. Fin Fang Foom!

Za vrchol traileru mnozí považují obkroužení kamery kolem celého týmu Avengers. Vzhledem k tomu, že jsme si tenhle záběr užili už v Super Bowl Spotu, ho ale vynecháme. Místo něj tak patří finální zmínka až následující scéně, v níž Tony potvrdí jednak konečné sjednocení všech superhrdinů (familiérně je osloví „Guys.“) a druhak svůj nesmrtelný smysl pro humor.

Divákům se tímto představuje Lokiho hlavní zbraň - velké kovové monstrum neznámého původu. Pár lidí si myslí, že jde o pozemskou příšeru zvanou Midgard Serpent, jíž v comicsech kdysi rozporcoval samotný Thor. O něco pravděpodobnější je ale angažmá Fin Fang Fooma (přečtete to třikrát rychle za sebou!), obřího zeleného draka, jehož mechanická verze se údajně měla objevit už v Iron Manovi 2. Schovat si ho do Avengers se ale zdá být lepším tahem, protože upřímně… kdo si včera alespoň v duchu neřekl „No ty krávo.“?

PŘIPOMEŇTE SI TRAILER AVENGERS

A jaké momenty nejvíc uchvátily vás?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (29)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace