Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scott odhalil spojení mezi Vetřelcem a Prometheem


ikona
st39.6
alienprometheusridley scott
Režisér Ridley Scott poodhalil, v čem bude spojovací linka mezi Vetřelci a Prometheem 

Když se proslechlo, že se Ridley Scott vrátí k filmu, se kterým spolu s Blade Runnerem redefinoval žánr, svět filmových fanoušků se rozechvěl radostí. Jenže jakmile se slavný britský režisér pustil s Davidem Lindelofem do scénáře nového Vetřelce, začal se příběh rozvíjet takovým způsobem, že už se nedalo mluvit o klasickém prequelu. Scott s Lindelofem před sebou najednou měli úplně nový svět, který se toho vetřelčího dotýká jen minimálně. Zrodil se Prometheus. Tvůrci zmíněnou spojku naznačovali řečmi o "vetřelčím DNA", odmítali jí ale prozradit. Tedy doteď.

Scott ji načrtl maďarskému časopisu - snad v domnění, že by zpráva většině světa utekla. Tam se rozpovídal o tom, jak si představuje budoucnost naší drahé planety, kterou ostatně vykreslil právě ve Vetřelci a v Blade Runnerovi: planetu budou vlastnit ohromné společnosti, které svrhnou vlády a sjednotí Zemi pod jednotné vedení. V Blade Runnerovi je to Tyrell Corporation, ve Vetřelcích Weyland-Yutani.

A právě Weyland bude onou drobnou spojkou mezi Prometheem a Vetřelcem. Prometheus je totiž vesmírná loď, kterou tento podnikatel vlastní a do vesmíru posílá. Ve filmu mu poskytne tvář Guy Pearce.

Většina fanoušků si představovala asi něco podstatně divočejšího. Scott ale tvrdí, že žádné další spojení obou světů neexistuje a že je Prometheus jinak naprosto novým universem plným nových postav, technologií, světů a samozřejmě i monster. Pohled na trailer i obrázky však naznačuje, že je oněch spojení mezi Vetřelcem a Prometheem podstatně více (vajíčka, probíraná přítomnost space-jockeyů...), takže je otázkou, jestli mu to budete věřit. Budete?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace