Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #129 o Oscarech a liberálech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jakou slabost má Gerard Butler? Jak se člověk musí chovat k Oscarům? A je stanice Fox plná idiotů?  

Vyčerpávající Výplach

Instruktor týdne
Kevin Kline má Oscara už pěkných pár let, vypadá to ale, že akademie se o své ceny stará i po tom, co je předá šťastným vítězům. Kline byl teď nucen projít speciálním kurzem, kde se dozvěděl, jak se o svou sošku má starat, jakým způsobem s ní může a nemůže vystupovat na veřejnosti, kolik váží a podobné věci. Akademie začala tenhle kurz organizovat pro všechny držitele Oscarů a jeho vedoucím je odborník na filmové ceny Sir Cecil Worthington a vypadá to, že ho čeká ještě docela hodně práce.

Léčba týdne
Gerard Butler je sympatický herec, který zvládá akční žánr i náročnější role. Ať už hraje šéfa spartského vojska, bývalého motorkáře v Africe nebo romantický protějšek hlavní hrdinky v P.S. miluji tě, vždycky u toho vypadá tak trochu jako chlap, který by dokázal vybít celou hospodu, kdyby mu natočili podmíráka. Ale je to taky jenom člověk a od roku 2006 trpí těžkými bolestmi. Když člověk natáčí něco jako 300: Bitva u Thermopyl, je jasné, že se to bez nějaké té větší fyzické námahy neobejde. Butler si bohužel na léky na tišení bolesti zvykl natolik, že se radši dobrovolně přihlásil na odvykací kůru. Teď je po třech týdnech venku a vesele točí surfařské drama Of Men and Mavericks.

Diktátor týdne
Sacha Baron Cohen je magor, ovšem magor s tak trochu omezeným hereckým rejstříkem. Zatímco filmového Aliho G moc lidí nevidělo, protože v té době nebyl jeho představitel moc známý, Borat už byl obrovský hit. Bruno malinko zklamal, ale přesto letos zkusí Cohen své mystifikační blbnutí předvést znovu a snad i v trochu lepší a úspěšnější podobě v Diktátorovi. Ale hrát generála Aladeena, jenže se snaží zabránit tomu, aby demokratické tendence přišly do jeho země, mu nestačí. Teď hodlá vyrazit i na Oscary.

Scénáře týdne
OK, tady se přiznáme, že nám tohle celé připadá natolik divné, že nevíme, jestli je to pravda. Ale je to celkem zábavné, takže sem s tím! Dlouholetý asistent slavného Stanleyho Kubricka Tony Frewin se prý v knize The Stanley Kubrick Archives svěřil s tím, že spolu s režisérem dlouho plánovali založit společnost, která by filmovým studiím prodávala názvy k jejich filmům. A za ty roky, co společně pracovali, přišli na pár hodně zajímavých kousků. Těžko uvěřit, že by z hlavy Stanleyho Kubricka The Wizard of Aushwitz, což mělo být drama s dobrým koncem z prostředí koncentračního tábora. Ale možné je všechno.

Politika týdne
Stanice Fox se evidentně snaží o to, aby získala titul kreténů roku. A zatím nechává veškerou konkurenci daleko za sebou. Nedávno obvinila tvůrce Mupetů z toho, že se snaží vymývat mozky americkým dětem a že hrdinové filmu jsou komunisti. Teď přišly na řadu další animáky. Chystaný Lorax a nedávno uvedené animované fantasy The Secret World of Arrietty. Tentokrát chtějí mozky amerických dítek tvůrci oblbovat liberálními názory na ekologii a podporou protestujících davů z The Occupy Movement. Naštěstí je jasné, že novinářské eso od Foxů Lou Dobbs je pravděpodobně jen tupý kašpárek, který si nezjistil, že vyrobit animák netrvá čtrnáct dní (tudíž pravděpodobně není možné, aby se filmy vyjadřovaly k nejaktuálnějšímu dění), že předloha Loraxe je ze sedmdesátých let a že The Secret World fo Arrietty je JAPONSKÝ film vycházející z podle knížky z roku 1952. Doporučujeme změnit zaměstnání a zkusit řídit třeba hovnocuc.

Oscarová výpomoc týdne
V kategorii Nejlepší film je na Oscara nominováno devět filmů. Některé jste v kinech už mohli vidět, na jiné si musíme počkat. Každopádně pokud byste u předávání nejprestižnějších filmových cen chtěli machrovat na své okolí znalostí nominovaných kousků, Conan O´Brien vám rád pomůže. Spolu se svými kolegy se totiž rozhodl zahrát pro diváky nejdůležitější a nejvýraznější scény ze všech devíti filmů. Tady máte Černobílý svět.

Support týdne
Za mořem už se docela dlouho řeší, jestli současný prezident Barack Obama obhájí svou pozici, nebo se bude muset z Bílého domu vystěhovat. Na nějaké seriózní výzkumy nebo typy si ještě chvilku počkáme, každopádně Obama už teď shání podporu a to i v Hollywoodu. Záda by mu měli krýt a popularitu zvýšit Eva Longoria a Kal Penn alias Kumar. Druhý zmiňovaný pro prezidentskou kancelář před pár lety už pracoval a nejspíš se mu to zalíbilo, každopádně pokud republikáni ukecají Chucka Norrise, je nejspíš o výsledcích stejně rozhodnuto, ať už Penn nebo Eva Longoria budou dělat cokoliv.

Herní trailer týdne
Efektní upoutávky umí nejenom v Hollywoodu. Herní průmysl často zvládá ten filmový překonávat a série Mass Effect je něco, co dokáže na zadek posadit i člověka, kterého nezaskočí ani vizuál Avatara. Třetí díl by se měl objevit v obchodech již za pár dní a nejnovější upoutávka naznačuje, že půjde opět o nezapomenutelný zážitek. Hollywood už chvilku uvažuje o adaptaci, ale upřímně – tohle je možná trochu velké sousto.

Zlodějna týdne
Už jsme si tak nějak zvykli na to, že když nějaký film uspěje, okamžitě se objeví člověk, který nařkne tvůrce z toho, že mu ukradli nápad a teď mu dluží půl miliardy a ještě si musí rituálně uříznout malíčky na nohách. Dalším v řadě je Marty Christopher Lawson, bývalý policista z Chicaga, jenž obvinil tvůrce akčňáku Nepřítel pod ochranou z toho, že mu ukradli příběh z jeho knihy Truth or Treason. Lawson momentálně žádá, aby studio film stáhlo z kin, krom toho tvrdí, že mu tenhle thriller způsobil bolest a utrpení. To nám sice úplně ne, ale místo srandovních žalob bychom doporučovali zalézt do sklepa a předstírat, že neumíme psát. Zápletka Nepřítele pod ochranou rozhodně nevybízí k tomu, aby se k jejímu autorství někdo hlásil. Spíš naopak.

Duel týdne
V oscarovém klání bude většina z vás fandit černobílému němému filmu The Artist, jestli vyhraje, to zjistíme za pár hodin. Dnes si dáme zase něco lehčího a hlavně castingového. Jai Cournty byl obsazen do páté Smrtonosné pasti a uvidíme ho v roli syna Johna McClanea. Nás by zajímalo toto - vyhovuje vám Courtney v roli mladého McClanea, nebo byste tam raději viděli někoho jiného? Do předmětu napište COURNTEY a důvody, případně jméno náhradníka a opět důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace