Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #127 o záporácích a plyšácích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Budou mít všichni filmoví padouši jednoho herce? Je Nicolas Cage upír? A jak dopadla bitka Ozzyho Osbourna a Catwoman?  

Výplach psaný na poslední chvíli

Herec týdne
Jean Dujardin byl ještě před půl rokem prakticky neznámou hereckou tváří, díky chválenému dramatu The Artist, které se pravděpodobně popere s Hugem o Oscara v kategorii Nejlepší film, je teď o něm hodně slyšet. A Dujardin toho hodlá využít a chce dobýt Hollywoodu. A evidentně ví, jak na to. Většina dobrých evropských herců přijde do Ameriky a hraje záporáky. Udělal to Karel Roden, Christoph Waltz nebo Javier Bardem, tak proč by to nemělo vyjít u Dujardina? Následující video naznačuje, že by to zvládl, ať už by šel po krku Johnu McClaneovi, Jasonu Bournovi nebo Chipmunkům.

Soud týdne
Younus Abdulah Mohammad má utrum. Tennle pán z Brooklynu, jenž se narodil jako Jesse Curtis Morton, přešel i islámu a začal fandit Osamovi. Svůj web využíval jako nástroj propagandy Al-Káidy a mimo jiné tam vyhrožoval i autorům Městečka South Park. Když zatkli v roce 2010 jeho komplice, zdrhnul do Maroka a pracoval tam jako učitel, i tak ho ale úřady dopadly a teď ho čeká pár let podávání mýdla ve sprchách. A nás snad další epizody South Parku, v nichž bude moci Mohamed vystupovat v převleku za plyšového medvěda.

Koncert týdne
Dnes ráno ve věku 48 let zemřela Whitney Houston. Známá byla samozřejmě hlavně jako zpěvačka, ale zahrála si i v Osobním strážci s Kevinem Costnerem, což byl v první půlce devadesátých let absolutní hit. Samotnou novinku jí věnovat nebudeme, zase až tak moc důležitá pro filmový průmysl nebyla a na hudebních webech jí určitě někdo nějaké to hezké RIP napíše. Vy se alespoň můžete podívat na kus jejího posledního koncertu. Kevin Costner tam nebyl.

Hračky týdne
George Lucas vypustil po letech do kin znovu Hvězdné války. Logika věcí mu velela začít s tím nejslabším dílem, ale fakt je ten, že Skrytá hrozba vypadá po technické stránce pořád zatraceně dobře a člověk si naštěstí po letech zvykl na razantní změnu stylu, Jar Jara Binkse a Jakea Lloyda a jeho minimalistické herectví. Lucas to pochopitelně nedělá jen z lásky k fanouškům, ale hlavně kvůli prachům, protože za prodej hraček zase nejspíš utrží pár stovek milionů. Firma Hasbro teď ukázala, co bude v příštích měsících v hračkářstvích patřit mezi největší hity.

Nicolas Cage týdne
Nicolas Cage začíná být ve Výplachu populárnější než Hvězdné války. Nebo se mu alespoň nedá upřít snaha. Teď o sobě dal zase vědět, když se objevil v show Davida Lettermana a byl konfrontován s faktem, že vypadá jako muž z fotografie z roku 1870. Logicky to tedy musí být upír, který pije krev, aby si zajistil nesmrtelnost. Cage byl ale připraven – upír se nedá vyfotit, on sám krev nikdy nepil a ráno se prý v zrcadle viděl, takže je to v pohodě. Ale na druhou stranu kdo by věřil člověku, co řve na ochranku bulharské diskotéky, aby respektovala jeho oči?

Plyšáci týdne
OK, Mupeti jsou pravděpodobně ta vůbec nejroztomilejší věc, kterou můžete v kinech vidět. Existují ale jisté hranice a když se Mupetům podobní plyšáci sejdou v předělávce upoutávky na Requiem za sen, mizí roztomilost rychleji, než by člověk čekal.

Remake týdne
Animovaná divočina Zataženo, občas trakaře patří mezi nejzábavnější animáky posledních let a nedivili bychom se, kdyby její tvůrci jeli permanentně na kokainu. Každopádně šlo o ten typ filmu, který by jednoduše nemohl existovat v hrané podobě. Nebo jsme si to alespoň mysleli. Remake má sice jen minutu, ale naznačuje, že magorů se po světě pohybuje víc, než si jsou lidé ochotní přiznat.

Zcela seriózní zpráva týdne
Hollywood boulevard je místo, kde se lidé oblečení jako slavné hvězdy nechávají fotit s turisty. A stala se tu taková lehce úsměvná věc. Ozzy Osbourne se podle všeho napil víc, než je zdrávo a začal obtěžovat Catwoman. Ta ho nejdříve několikrát varovala a následně mu do obličeje nastříkala pepřák. Potom spolu s vetřelcem a Jackem Sparrowem odešla. Policie zatím nikoho nezatkla, ale jako svědek se přihlásil Willy Wonka, jenž potvrdil verzi Catwoman.

Souboj týdne
Byly doby, kdy byli lidé schopni porvat se a přizabít se jen proto, aby si dokázali, kdo z nich je větší frajer. Naštěstí jsou tyhle časy už dávno pryč a moderní civilizace jednadvacátého století řeší konflikty týkající se boje o dominanci úplně jiným způsobem. Soutěží v zírání. Pokud se na to cítíte, můžete si to zkusit na férovku rozdat s Miss Piggy z Mupetů.

Duel týdne
Minule se vás Karel ptal, na koho si vsadíte v souboji X-Men a Avengers. Nakonec o bod vyhráli mutanti, ale oni se nakonec stejně nejspíš budou na konci toho chystaného comicsového masakru kamarádit.

Dnes se vrátíme k filmu a podíváme se na kariéru Brada Birda, jenž natočil třeba Úžasňákovi, Ratatouille nebo čtvrtou Mission: Impossible. Nás by zajímalo toto - Chtěli byste od Brada Birda vidět příště radši animák nebo hraný film? Do předmětu napište ANIMÁK nebo HRANÝ a do textu uveďte důvody.

 VS

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace