Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Brad Bird a mořská příšera


ikona
st39.6
mission: impossible
Kam po čtvrtém Mission: Impossible? 

Když Brad Bird ve čtvrtém Mission: Impossible potvrdil, že je výborný režisér, který si poradí jak s animovaným, tak s hraným filmem, bylo téměř jasné, že mu začnou na stůl přistávat kopy nabídek na další velkofilmy. A je více než pravděpodobné, že jedna z nich bude Birdovi vonět více než jeho vysněný projekt 1906 o sanfrancisském zemětřesení. Here There Be Monsters by mohl být právě takovým snímkem.

Už jste o něm možná jednou slyšeli, původně se kolem něj totiž motal Robert Zemeckis, který ale na konec námořnické dobrodružství opustil. Právě Brad Bird by ho mohl zastoupit, začal se totiž scházet s producenty z Legendary Entertainment a o režii filmu jednat. Pravda, to ještě nic ani zdaleka neznamená, takových schůzek ho čeká spousta, je to ale první oficiální zpráva od premiéry Mission: Impossible a to už by něco znamenat mohlo. Here There Be Monsters navíc zní velmi zajímavě.

Vyprávět má o námořníkovi, který neprávem přišel o svou hodnost a byl najat přepravní společností, jíž se ze záhadných důvodů začaly na moři ztrácet lodě i s drahocenným nákladem. Nemohou za to ale piráti, mohou za to podvodní monstra. Když hlavní hrdina jedno takové - obřího mořského hada - potká, je nucen využít neortodoxních a svým způsobem i revolučních vojenských taktik, aby se svou posádkou monstrum porazil.

Jinými slovy: Něco ve stylu druhých a třetích Pirátů z Karibiku, jen méně přitaženého za vlasy, méně zábavného a trochu temnějšího, namíchaného trochou toho Mastera and Commandera. Takže pecka. Být Bradem Birdem, hned bych po filmu skočil. Jenže já jím nejsem, čtvrté Mission: Impossible jsem nenatočil a o takových lidech jen zpoza stolu píšu. Je tedy dost pravděpodobné, že na můj názor nikdo nedá. Achjo. Co na Here There Be Monsters pod případným vedením Birda říkáte vy?

---

Vytáhni v hospodě: Za scénářem Here There Be Monsters stojí Brian Helgeland, člověk, který zklame málokdy. Nebo se vám snad pecky jako Odplata, Muž v ohni nebo třeba L.A. Přísně tajné nelíbily?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace