Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wahlberg zabral: Bodoval s Kontrabandem


ikona
Cival
mark wahlbergtržby
Starosvětská kriminálka to dotáhla ke slušným penězům. Co na to M:I:4, Sherlock a Kráska a zvíře 3D? 

Mark Wahlberg to zase dokázal a dobyl pokladny amerických kin. Není se co divit, protože role naštvaných obyčejných chlapíků, kteří jsou se zákonem na štíru, ale uvnitř to jsou správňáci, mu diváci věří… a žerou. Bílí i černí, mladí i starší. S kolegou Hladem jsme mu věřili jakbysmet a jeho novinku Kontraband si celkem užili, protože jde o poctivý kriminální thriller oldschoolovějšího střihu (více zde v MZ Live). Nic objevného, ale rozhodně jeden z těch sympatičtějších remaků evropských předobrazů.

Kontraband se opíral o akčnější trailery a slušný casting, jinak ale žádné velké páky na mámení bankovek neměl. Přesto se Wahlbergovu snímku povedlo vytěžit z prodlouženého víkendu překvapivých 29 milionů dolarů! Nejen s ohledem na pětadvacetimilionový rozpočet to je výtečná bilance, kterou se podaří určitě aspoň zdvojnásobit. Marky Mark se o další role bát nemusí, i když američtí kritici hodnotí jeho film jako skrz na skrz průměrnou žánrovku - diváci i pokladníci jsou totiž spokojení, a to je pro studia nejdůležitější.

Na druhé pozici se ujala další znovuobnovená premiéra staré disneyovky, zrestaurované pro potřeby 3D formátu. Po Lvím králi se dařilo oscarovému hitu Kráska a zvíře, jenž utržil 23 milionů za čtyři dny. Takový balík jako u fenomenálního Lvího krále to není, i tak jde o relativně levný způsob, jak tahat z lidí peníze. Disney má na skladě ještě spoustu fláků, které obnovenou premiéru snesou. Koneckonců letos na podzim nám nabídne 3D verzi Hledá se Nemo.

Na třetí pozici se stále snaživě drží Mission: Impossible. Úspěšný čtvrtý díl agentské série nasbíral už 189 milionů v zámoří a půlmiliardu celosvětově!

„Brambory“ loupe další novinka, totiž hudební relikvie Joyful Noise, ze které se nám zvedal dekl už po traileru. Plastiková country legenda Dolly Parton tu dovádí s černošskou matronou Queen Latifah a bolestivě nudí i diváky, kteří jsou mnohem lépe seznámeni s hudebním kontextem než našinec (gospel, country atd.). Vydělaných 13 milionů je ještě relativně v pořádku, protože tahle freakshow mohla dopadnout klidně mnohem hůř.

Pátý Sherlock Holmes 2 se dál dívá na záda Mission: Impossible – z Ameriky má 170 milionů, celosvětově slušných 400 mega.

Až na šesté místo, navíc o brutálních 71%, spadla dle očekávání hororová rychlokvaška Ďábel v těle, o které jsme podrobně psali před týdnem. Nízkorozpočtový hit už nikoho moc nezajímá, svůj mrzký rozpočet ale i přesto zaplatí padesátinásobně! Třesme se před sequelem.

Do desítky se vešla ještě nová adaptace Mužů, kteří nenávidí ženy, stále usilující o sto milionů na amerických tržbách, Spielbergův Válečný kůň, jenž se bude zajímat hlavně o zisky z Evropy, a rodinné bijáky střední ráže Alvin a Chipmunkové 3 a Koupili jsme ZOO.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden budeme svědky paradoxní situace, kdy bude Kate Beckinsale zkoušet se čtvrtým Underworldem sestřelit z čela žebříčku svůj vlastní film – v Kontrabandu totiž hraje Wahlbergovu manželku. Kasovní pohroma hrozí Lucasovým válečným Red Tails a Daldryho rozpačité rádobyoscarovce Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně daleko s Tomem Hanksem a Sandrou Bullock. My budeme nejvíc fandit akčňáku Zkrat od Stevena Soderbergha.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace