Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O sequelech: Avatar, Tintin, Twilight...


ikona
KarelR
avatar 2fantasticka ctyrkajursky park 4riddickthor 2tintin 2twilight saga
... Riddick, Jurský Park, Thor, Ženy sobě, X-Men... 

Uplynulý týden byl těžce sequelový. Informace o různých pokračováních se na nás valily ze všech stran, nikdy ale nešlo o nic zásadních. Takže si všechny ty drobky projedeme teď, tady a pěkně pohromadě.

Jon Landau, producentský parťák Jamese Camerona, se krátce zmínil o dvojce Avatara. Neupřesnil sice nic o ději nebo o castingu (měly by platit pandorské oceány a návrat všech přeživších), upřesnil ale datum premiéry. A je to celkem nemilá zpráva, protože se nám z Vánoc 2014 staly Vánoce 2015. Cameron prý opět hodlá testovat úplně nové technologie, takže nás holt čekají podobné odklady jako u jedničky.

Trochu veseleji je na tom dvojka Thora. Ta by se podle Tom Hiddlestona měla natáčet od letošního léta, přičemž se jí opravdu ujme seriálový harcovník Alan Taylor. Blockbusterové jistoty si pak Marvel raději pojistil novým scenáristou, kterým je Robert Rodat. Tenhle pán na svědomí Zachraňte vojína Ryana, o dva roky později z něj ale vypadl Emmerichův Patriot. Tak uvidíme...

Vzpomínáte si ještě na Božského Bruce? Obří hit Jima Carreyho (484 milionů celosvětově!) se dočkal ultradrahého spin-offu Božský Evan, který ale brutálně propadl. To nicméně studio Universal neodrazuje od plánů na regulérní dvojku, ve které by se do hlavní role vrátil Carrey. Speciálně pro něj už chystají notičky scenáristé Yes Man.

Tintin sice v Americe moc nezabodoval, pokračování to ale nejspíš nezastaví. Peter Jackson by měl začít točit hned po skončení hobitích výletů, což spadá na konec letošního roku. Ladění trikové Středozemě a do toho pobíhání po velkém place s motion-capture udělátky? Pro Jacksonovu pracovní morálku jistě žádný problém.

Vedle Tintina se bude rozrůstat i další spielbergovský svět. Kolem čtvrtého Jurského parku bylo poslední dobou hodně živo, nic konkrétního jsme se ale nedozvěděli. Teď s jistotou víme, že Spielberg nebude režírovat (jen produkovat), na druhou stranu je ale čím dál tím jasnější, že projekt žije a v brzké době se dozvíme, kdo se ho ujme.

Další ožívající sérií bude Riddick. Ve trojce se vrací režisér i hlavní hvězda a tentokrát se s Vinem Dieselem podíváme na opuštěnou planetu, kde si to slavný drsňák rozdá jak s nelítostnými přírodními podmínkami (nápověda: budou mít velké zuby), tak s partou osmi žoldáků, která ho přiletí ulovit. Povede ji Jordi Molla (záporák z druhých Mizerů), objeví se v ní geekovský idol Katee Sackoff (BSG) a máme prý čekat i návštěvu od Karla Urbana (Lord Vaako z minulého dílu). Milé.

Kdo ještě hlásí comeback? Beetlejuice! Není to sice zdaleka jisté, ale Tim Burton potvrdil, že se o pokračování svého slavného filmu aktivně zajímá. Existuje scénář, který se odehrává regulérních 26 let po jedničce, a do hlavní role by se měl samozřejmě vrátit Michael Keaton.

Mnohem vítanější by každopádně byl návrat první třídy X-Menů. Kolem toho je zatím víc otazníků, než jsme si přáli, ale týden po týdnu přicházejí náznaky, že se přeci jen uskuteční. Tentokrát nás potěšil Michael Fassbender, který potvrdil, že se na filmu pracuje. Sice se teprve jen staví základy (= kupa debat ohledně zápletky), ale očividně se jich aktivně účastní a jen čeká, kdy mu Foxové připomenou smlouvu, kde podepsal účast ve třech dílech.

Takové štěstí nemají Ženy sobě. Loňská komediální hitovka si přímo říká o dvojku, Judd Apatow je s ní ale opatrný. Zatímco všichni spekulují, jestli se v ní vrátí Kristen Wiig, nebo ji studio hodí přes palubu (ano, taky nám uniká proč), tvůrčí tým má jasno. Dvojka se dá do pohybu ve chvíli, kdy někdo přijde se zápletkou, která by byla stejně dobrá anebo lepší než ta, s níž se pracovalo minule. Jednoduché, chvályhodné.

A teď malá odbočka. Comicsová Fantastická čtyřka si užila dva velké filmy, které si ale bohužel moc neužili diváci. O jejím filmovém návratu se spekuluje pěkných pár let, zhruba do měsíce by o něm ale mohlo být jasno. Foxové totiž vážně jednají s Joshem Trankem, šestadvacetiletým režisérem nadějné Kroniky, aby pro ně natočil úplně restart série. Je to celkem pochopitelný krok a nadějná mladá krev by mohla marveláckým hrdinům sedět mnohem lépe, než nějaký rutinní řemeslník. Tak to snad klapne.

Čekali jste nějakou hezkou tečku? Tak na ni rychle zapomeňte. Pánové z Lionsgate totiž včera vyplázli 412,5 milionu dolarů a koupili... Summit Entertainment. Co to znamená? Že studio, které natáhlo Saw na sedm dílů, má teď dohled nad Twilight ságou. A tak asi nikoho nepřekvapí, že první věc, kterou jsme se dozvěděli, jsou plány ždímat tuhle značku co nejdéle. Prezident Lionsgateu potvrdil, že by rád viděl televizní nebo seriálové výtvory z Edwardova vesmíru. Ještě raději by ale tři čtvrtě roku vzdálený konec filmové série oddálil co nejdál to jde. Takže buď další pokračování, nebo pár let počkat a celou ságu zrestartovat. Taky máte z té koupě takovou bezbřehou radost?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace