Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Downey v Burtonově Pinocchiovi?


ikona
KarelR
pinocchiorobert downey jr.tim burton
A opět jedeme na jistotu... 

Možná o tom ani nevíte, ale Tim Burton letos vypraví do kin hned dva filmy. V květnu seriálovou adaptaci Dark Shadows a v říjnu stop-motion remake vlastního kraťasu (!) Frankenweenie. Oba filmy samozřejmě budou burtonovské až na kost, jelikož velký Tim poslední dobou příliš neexperimentuje. A jak to tak vypadá, nehodlá s tím začínat ani v budoucnu.

Jeho dalším filmem by totiž mohl být Pinocchio. Ano, je to až tak jednoduché. Disneyovská Alenka v říši divů vydělala miliardu, pročež se Warneři rozhodli, že to zkusí podobně. Žádné velké cavyky, zkrátka dát důvěrně známé látce podivínský kabátek a doufat, že na to diváci uslyší. Něco takového ale potřebuje menší pojistku, a tou by pochopitelně měl být casting. Johnny Depp je až příliš očividnou volbou, tak co třeba Robert Downey, Jr.|Robert Downey Jr.? Pinocchiův "tatínek" Geppetto mu přeci bude sedět jako ulitý (ačkoliv mu má být asi tak šedesát...). A když s tím navíc souhlasí Burton, není co řešit.

Projekt je sice ještě v plenkách, ale jestli Warneři seženou správné podpisy na správné smlouvy, mohli by s ním pohnout kupředu velmi rychle. A dostat ho do kin dřív, než se diváci přejedí všech pohádkových remaků, které sek nám blíží. Navíc je třeba předběhnout del Torova stop-motion Pinocchia a prequel Pinocchia od Shawna Levyho. Na těch budou mít konkurenční studia ještě hodně práce, přičemž má Burtonova verze jednu velkou výhodu - hotový scénář.

Je to skoro až paradoxní, ale jeho autorem je Bryan Fuller. Kdo? No přeci tvůrce Řekni, kdo tě zabil, nejburtonovštějšího televizního seriálu posledních let. Nový Pinocchio by tak byl uzavřením velice vyladěného kruhu, který by však přes veškerou snahu nemusel nenabídnout víc, než jen vyplnění dost jasných očekávání. Anebo že by právě Pinocchio byl Burtonovým velkým návratem k filmům, které místo omílání x-krát viděného šikovně vypalují divácké zorničky? Jo, kdo by si tohle nepřál...

---

Vytáhni v hospodě: Spousta lidí má disneyovského Pinocchia z roku 1940 zafixovaného jako veselý animák pro celou rodinu. Ve skutečnosti je to ale temná a depresivní podívaná, která léčí záškoláctví lépe než pořádný výprask. Aplikujte tedy s rozvahou!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace