Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bude si Fincher hrát s ohněm?


ikona
KarelR
david fincher
Jak to vypadá s pokračováním Mužů, kteří nenávidí ženy? 

"Feel-bad" film Vánoc maličko zklamal. Ani ne tak kvalitou, která je v souladu s režírujícím Davidem Fincherem příjemně vysoká, ale spíš tržbami. A všichni víme, že když se v Hollywoodu řeší pokračování, kouká se především na to druhé.

Muži, kteří nenávidí ženy měli být silným startem filmové trilogie. Všechny tři knihy ze švédské série Millenium, jež má na svědomí zesnulý Stieg Larsson, už sice mají svoji domácí adaptaci. U Sony se ale s chutí pustili do americké verze, která měla přitáhnout pozornost jak velebenou látkou, tak známějším obsazením. Film za nějakých 90 milionů dolarů však za necelé dva týdny zámořského promítání vydělal jen 60. Není to žádná obří tragédie a zbytek světa ještě může přihodit hodně zajímavá čísla. Očividně to ale není dost na to, aby okamžitě dostalo zelenou pokračování.

A právě nad tím se nyní u Sony snaží náležitě mlžit. Práce na scénáři Dívky, která si hrála s ohněm, by sice měly být v plném proudu. A zástupkyně Sony Amy Pascal tvrdí, že se "na přípravách adaptace další knihy nic nezměnilo". I přes to, že sám Fincher pokračování nijak nevyvrací (a dokonce padla zmínka o natáčení dvojky a trojky dohromady), je ale v tuhle chvíli pořád ještě nejisté. Tak úzce provázané filmové série mívají sequely odmávnuté ještě před premiérou, nebo jen pár dní po ní. Tady však žádný oficiální pohyb není, a s každým přibývajícím dnem začíná být jasné, že minimálně o jednu věc by další dva filmy mohly přijít - o režiséra.

David Fincher totiž nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi vázali. Zatímco existují smlouvy, které k účasti v pokračováních vážou Daniela Craiga a Rooney Maru, Fincher podobnému zaháčkování unikl. A vzhledem k tomu, že z Mužů, kteří nenávidí ženy, není tak velký hit, jak se čekalo (a další dvě knihy nedorovnávají příběhové kvality jedničky), je dost možné, že se Fincher rychle sbalí a vydá se k jinému projektu. Na výběr jich nemá zrovna málo a určitě souhlasíte s tím, že by zrovna on neměl marnit čas filmy, které nemají potenciál na stoprocentní pecky. Nebo snad Larssonovým zbylým románům věříte natolik, že byste od nich Finchera nepouštěli?

Vytáhni v hospodě: Proč David Fincher natočil filmy, které natočil? Ode dneška budete moct machrovat, že to víte.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace