Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trocha klasiky v high-def


ikona
st39.6
blu-ray
I příští rok se mají majitelé Blu-ray přehrávačů na co těšit! 

Za rokem 2011 se majitelé Blu-ray přehrávačů budou ohlížet jako za nejzajímavějším rokem v dosavadní (pětileté) historii formátu. Nejen, že na Blu plackách vycházejí největší filmové a televizní novinky, na to už jsme si zvykli, studia se ale také ve velkém pustila do remasterování svých katalogových hitů. Díky tomu jsme se letos dožili nejen rozšířeného Pána prstenů, ale také Star Wars, Občana Kanea, Jurského parku, Apokalypsy, Metropolis, Lvího krále, Návratu do budoucnosti a desítek dalších filmů, které se nesmazatelně zapsaly do filmových dějin. A kdyby vám to nestačilo - je to pár dní, co u nás vyšla Marketa Lazarová!

Klasiky ale není nikdy dost, a tak se pojďme výhledově podívat, co nás z větších nebo spíše zajímavějších katalogovek čeká rok příští. Milovníci Woodyho Allena se mohou těšit na Annie Hall a Manhattan, i když je u nich dost nepravděpodobné, že se objeví i u nás (import to jistí). Pokud se nebojíte erotiky, jistě vám udělá radost, že se na Blu-ray chystá Striptýz a 9 a 1/2 týdne (v Americe březen). A vůbec, jestli máte slabost pro devadesátky, těšit byste se mohli začít také na Osobního strážce, který si v Americe svou vysokodefiniční premiéru odbude na začátku dubna.

To nejlepší ale na konec. U Sony se konečně probrali z kómatu a po pěti letech věčného slibování stanovili datum Blu-ray premiéry Leanovy klasiky Lawrence z Arábie. Pokud si vzpomínáte, slibovalo nám ho studio formou promo spotů už na historicky prvních Blučkách (i na těch českých), ale znáte to: sliby - chyby. Lawrence by se měl na Blu objevit někdy na začátku června.

Co potěší fanoušky české klasiky, je pak rozhodnutí Filmexportu zapojit svůj vagón za Blu-ray lokomotivu. Znamená to totiž, že bychom se během příštího roku mohli dočkat solidní dávky českých filmů, jejichž nabídku otevře již teď potvrzený Limonádový Joe. Limonádový Joe v HDčku! Kdy? To zatím, bohužel, nikdo neví. Ale zpráva je to rozhodně dobrá. Doufejme tedy, že tento rok nebude poslední, na který budeme vzpomínat jako na rok, kdy nám Blu-ray sbírka rostla nezdravě rychle. Na které filmy se těšíte nejvíce vy? Případně přejdete letos konečně na Blu-ray?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace