Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šílený Max v nové trilogii


ikona
KarelR
george millermad maxtom hardy
Drsný expolda s tváří Toma Hardyho se přesouvá do Afriky. A možná na dlouho. 

Tak se snad konečně dočkáme, přátelé. Čert vem Spielberga, Scorseseho nebo Snydera, kteří kvůli svým ratolestem dobrovolně přesedlali z eRkových podívaných k rodinné tvorbě. Tintin, Hugo i Legenda o sovích strážcích jsou pořád daleko vítanější projekty než Babe 2: Prasátko ve městě a dva díly Happy Feet. Je to totiž právě legendární George Miller, režisér tří filmů s Šíleným Maxem, kterého tenhle trend smetl nejvíc.

Miller svůj návrat k drsnějším filmům plánuje už dlouho, vysněný Mad Max: Fury Road se ale ne a ne odpíchnout od země. Nové dobrodružství neohroženého postapokalyptického bojovníka si prošlo řadou problémů, kterým nasadilo korunu rozkvetení pouštních natáčecích lokací. Nečekané přívaly deštů zkrátka nemusí být vždy vítané. Projekt, jemuž se zatím upsali Tom Hardy (přebírá po Gibsonovi roli Maxe) a Charlize Theron, ale zcela nezastavilo ani tohle. A nedávno se konečně vyrýsovalo (snad) finální řešení.

Celá produkce se z australského Nového Jižního Walesu přesune zpět do africké Namibie (natáčení tam původně zhatila válka v Iráku), kde podle všeho vládne odpovídající absence fauny a flóry. Na vyprahlou zemi by potom měl Miller stavět kamery od dubna 2012, a podle posledních informací by tam mohly být pěkně dlouho. Čtvrtý film by totiž měla následovat nejen dávno přichystaná pětka (Mad Max: Furiosa), ale nově i šestka, jejíž scénář už je také skoro hotový.

Další vývoj postavy Šíleného Maxe se tak má rozprostřít do zbrusu nové trilogie, z níž by Miller mohl snadno vykřesat sérii fyzických akčních blockbusterů, jakých je v dnešní době pomálu. S Hardym v hlavní roli to potom zní ještě o řád lákavěji, protože jestli dnes někdo zvládne věrohodně hrát i mlátit lidi, je to právě londýnský objev s čím dál tím zářivější kariérou. Doufejme tedy, že to celé nakonec klapne, a že se do půl roku se budeme kochat fotkami s polorozpadlými džípy a upilovanými brokovnicemi.

---

Vytáhni v hospodě: George Miller je původně doktor a na prvního Šíleného Maxe si vydělal prací na pohotovosti. Maxovo příjmení Rockatansky pak také souvisí s Millerovou lékařskou kariérou - půjčil si ho od německého patologa Karla Rokytanského, který v devatenáctém století zavedl vyjímání lidských orgánů při pitvě. Dobrou chuť, pokud právě obědváte...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace