Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vznikne druhé Insidious?


ikona
st39.6
Čeká nás pokračování geniálního Insidious? Nebo rovnou další série? 

Kdybyste letos hledali nějaký film, ze kterého si většina naší redakce nadělala do kalhot, nebyl by to žádný z letních blockbusterů. Bylo by to Insidious. Levný, leč neskutečně dobře natočený horor od Jamese Wana (první Saw, špičkový Rozsudek smrti) skvěle využívá divácké zvyky na jisté hororové postupy, aby je děsil v úplně jiných okamžicích, než to předpokládají. Nejlepší (tedy z hlediska producentů) však na Insidious je, že ho James Wan natočil za směšný milion a půl, což jsou peníze, které by u jiné produkce nestačily ani na týdenní catering.

Insidious pak celosvětově vydělalo téměř sto milionů, rozpočet se tedy studiu vrátil více než dostkrát. Okamžitě se logicky začalo spekulovat o přímém pokračování, James Wan se do něj ale neměl - jednak neměl po ruce žádný zajímavý námět, druhak se možná bál osudu podobného jeho Saw, tedy že by z Insidious vznikla další zbytečná série.

Právě to teď ale hrozí. Ačkoliv se původně vznik druhého dílu zapíral, Sony si nedávno registrovalo všechny internetové domény, které mají s Insidious 2 něco společného. Nemusí to nic znamenat, ostatně domén registrovaných na název filmu, který nikdy nevznikl, jsou tuny. Jenže mnohem pravděpodobnější je varianta, že se studio rozhodne využít zvuku značky a natočí nějaký sračkoidní direct-to-video sequel za ještě menší peníze. Ovšem za tak malé peníze jako Wan neumí točit téměř nikdo, takže pokud další Insidious vznikne, je vysoce pravděpodobné, že se bude jednat o laciný šunt. A tomu dvakrát nefandíme. Vy snad ano?

---

Vytáhni v hospodě: Že se Insidious snaží vyhýbat všem hororovým klišé, už jsme naznačili. Leigh Whannell, tedy scenárista filmu, se chtěl opravdu ujistit, že nebude žádné žánrové zvyklosti recyklovat, a tak měl při psaní na stěně rozsáhlý seznam všech hororových klišé a postupně se jim vyhýbal. To až Wan je pak začal naopak využívat. Geniální kombinace.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace