Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

James Bond má svou technickou podporu


ikona
Mr. Hlad
James Bond
V Bondovce Skyfall se objeví i starý známý Q. Dostaneme i auta s kulomety?  

James Bond byl velmi dlouho agentem, který měl ve své výzbroji krom klasické pistole Walter PPK, šarmu a dokonalého výcviku i technická udělátka, se kterými dokázal KGB, teroristům i narkobaronům hodně zavařit. Po odchodu Pierce Brosnana si však tvůrci řekli, že by bylo možná lepší omezit počet aut vyzbrojených raketami a rozhodli se technického génia jménem Q i jeho následovníka R odstranit. Daniel Craig se jako Bond zaměřil spíš na klasické násilí a místo elegantních frajeřinek prostě mlátil a střílel lidi. A fungovalo to. Zdá se však, že jeho třiadvacáté misi to stačit nebude. Podle hned několika zdrojů to totiž vypadá, že ve Skyfall se objeví i Q.

Trošku překvapivé však je, že si má zahrát Ben Whishaw. Tomu je jednatřicet let a Q i jeho kolega R byli vždycky výrazně starší než agent s povolením zabíjet. Při nedávné tiskové konferenci se autoři Skyfall vyhýbali odpovědi na možnou účast či neúčast tohohle chlapíka, jak jen mohli. Většina fandů tedy očekávala, že pokud se Q vůbec objeví, zahraje si ho Albert Finney, protože je jednoduše dost starý. Whishaw je tedy docela překvapení, každopádně návrat člověka, který vymýšlel auta měnící se na ponorky, granáty maskované ze zapalovače, nebo výbušninu v zubní pastě naznačuje, že se možná Bondovky začnou pomalu vracet do starých kolejí. Uvidíme, co dalšího na nás Sam Mendes a jeho parta chystají. Ben Whishaw je každopádně zajímavá volba. Ačkoliv nejde o žádnou hvězdu, v Parfému ukázal, že hrát umí a neztratil se ani v gangsterce Po krk v extázi.

---

Vytáhni v hospodě: Desmond Llewelyn si postavu Q zahrál v sedmnácti Bondovkách a měl se objevit i v jubilejní dvacáté Dnes neumírej, bohužel se ve svých pětaosmdesáti letech zabil při automobilové nehodě a u výroční Bondovky, která vznikla čtyřicet let po Dr. No, nakonec nebyl.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace