Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pán prstenů a druhý Star Trek ve 3D?


ikona
st39.6
3dstar trek 2
"Nebojte", 3D filmů bude dost 

Muselo to napadnout snad každého fanouška Středozemě. Jestliže Peter Jackson natáčí Hobita ve 3D, přímo se nabízí uvést před jeho příchodem na stříbrná plátna také obnovenou premiéru trilogie Pána prstenů. Samozřejmě ve 3D. Inu, fanoušci zřejmě nejsou jediní, kdo o téhle možnosti přemýšlí.

Tedy alespoň to tvrdí Elijah Wood, který se v rozhovoru pro Den of Geek rozpovídal o tom, jak studio a Peter Jackson uvažují o stereokonverzi Pána prstenů a následném znovuuvedení v kinech. V tomto případě sice bohužel platí, že Woodova slova nemají téměř žádnou váhu, nicméně představa to není nereálná - po ohromném úspěchu 3D verze Lvího krále se začala studia hrabat ve svých trezorech a hledat klenoty, které by mohla znovu vypustit do kin v konvertované 3D verzi. Příští rok tak uvidíme Skrytou hrozbu, James Cameron|Cameronův Titanic, disneyovku Kráska a zvíře a pravděpodobně několik dalších (nedávno se začalo mluvit o stereokonverzi Posledního císaře!). Tak proč ne Pána prstenů? Smysl by to dávalo, fanoušci by byli nadšení, že si můžou svou lásku opět užít v kinech, trilogie by se představila další generaci a uvedla by Hobita.

Jediný háček je v tom, že na tohle všechno je docela pozdě. Konverze by musela být uspěchaná a tudíž nekvalitní a filmy by musely do kina velice rychle za sebou. Už jen proto se nechce Woodovým slovům věřit. Pravděpodobnější by tedy bylo, kdyby 3D Pán prstenů na Hobity navázal...

Věřit ale můžeme J.J. Abrams|J.J. Abramsovi. Jeho druhý Star Trek se čerstvě dočkal přesunu premiéry (17. května 2013), potvrzení účasti hudebního skladatele Michaela Giacchina a na povrch vyplula informace o tom, že už i Star Trek přiletí do kin ve 3D. Jen zatím nikdo neví, jestli v nativním, tedy že tak Abrams sci-fi natočí, nebo ve sterokonverzi, tedy že se 2D materiál do třetího prostoru vytáhne postprodukčně. Je přitom dost možné, že to ještě neví ani studio, ani Abrams a své možnosti zvažují. Každopádně vůni peněz minimálně producenti neodolali. Příští vesmírná bitva se tedy dočká 3D projekce. A co si budeme povídat, jestli nějaké bitevní scény budou alespoň připomínat úvod prvního dílu, bude to ve 3D neskutečná prda!

---

Vytáhni v hospodě: Pohled na Abramsovu filmovou kariéru je opravdu úchvatný. Po režii několika epizod Felicity, Ztracených a Aliasu dostal na starost třetí Mission: Impossible, protože se zalíbil Cruisovi. Co je na tom nejzajímavějšího, je však rozpočet - M:I III bylo nejdražším režisérským debutem všech dob.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace