Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #114 o Aronofskym a Lynchovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak to vypadá s návratem Jacka Bauera? Která herečka vypadá jako kůň? Obstojí David Lynch jako muzikant? A proč nemáte brát drogy?  

Výplach v té nejlepší formě

Prevence týdne
Drogy jsou špatné a je dobře, že se tenhle fakt děti dozví už na základní škole. Pravda, někomu to nepomůže, ale jsou způsoby, jak zvýšit pravděpodobnost, že Pepík ze sedmičky neskončí jako vymletá smažka, co přespává na hlavním nádraží a vydělává si poskytováním erotických služeb všeho druhu. Stačí když nudného pána, který říká, že drogy jsou špatné, protože jsou špatné, nahradí Darren Aronofsky.

Blbý kecy týdne
Johnny Depp je podle všeho největší filmová hvězda současnosti. Za čtvrté Piráty z Karibiku dostal přes padesát milionů dolarů a film vydělal více než miliardu, takže za pětku si nejspíš řekne i o víc. Teď se však rozhodl malinko svou hvězdnost otestovat a trošku zariskoval. Jeho novinka The Rum Diary totiž v kině komerčně hodně pohořela a Johnny Depp se nechal slyšet, že to je kvůli tomu, že američtí diváci jsou příliš hloupí na to, aby takhle inteligentní film pochopili. Depp má možná pravdu, ale takovéhle řeči jeho mediálnímu obrazu nejspíš moc nepomohou. Pochopitelně to neřekl na plnou hubu, ale i američtí burani umí číst mezi řádky. Uvidíme, jestli to celé bude mít nějakou dohru.

Komik týdne
Pár Výplachů zpátky jste se mohli dočíst o zajímavém projektu Ricky Gervaise a Warwicka Davise Life`s Too Short, ve kterém se liliput Davis vydává oživit svou kariéru do Hollywoodu a rád by ukecal pár hvězd, aby mu pomohly. Johnny Depp se vyjádřil minule, teď je tu Liam Neeson. Ten se před pár lety stal akční hvězdou, ale zdá se, že tenhle žánr mu úplně nesedí a rád by A-Team, 96 hodin nebo Souboj Titánů vyměnil za komedie. Jestli to je nebo není dobrá volba, to posuďte sami.

Srovnávačka týdne
Přijde vám, že hollywoodské plakáty jsou na jedno brdo? Že od sebe grafici musí opisovat? Nechápete, proč je tolik komediálních plakátů založeno na kontrastu červeného oblečení a bílého pozadí? Nebo si naopak myslíte, že plakát The Social Network s nápisem přes obličej hlavního hrdiny byl pekelně originální? Pokud vás tyhle otázky trápí, jistě vás potěší přehledná srovnávačka nejpřebujelejších plakátových trendů.

Album týdne
David Lynch točí divné filmy. Ty však mají dost fanoušků. Málokterý z nich vám sice vysvětlí, o čem ty dvě hodiny v kině jsou, ale to nic nemění na tom, že tenhle režisér je prostě originál a pokud si k němu najdete cestu, budete jeho díla milovat. Lynch si však nejspíš řekl, že samotný film mu nestačí a rozhodl se natočit hudební CD. A tady máte první ochutnávku. Pokud se vám tenhle song líbí, tak vězte, že album Crazy Clown Time je v prodeji od 7. 11.

Star Wars týdne
Do Výplachů prostě Hvězdné války patří. Pár čtenářů se sice ozvalo s tím, že jsou téhle ságy trošku přejedení, ale osobně je mohu ujistit o tom, že redakční rada zasedla, jejich názory prodiskutovala a shodla se na tom, že to na výskyt jediů nebude mít vůbec žádný vliv. A pokud budeme do Výplachů moci házet krátké filmy, jako je třeba Dark Resurrection, tak to snad ani nevadí.

Casting týdne
S Jackem Bauerem odešla jedna televizní legenda. V seriálu 24 hodin zabránil hned několika teroristickým útokům, válkám, atentátům a koncům světa. Dokonce se objevily i teorie, že je drsnější než Chuck Norris. Každopádně po osmi sezónách má utrum. Sice se pořád mluví o tom, že by se vrátil v celovečerní filmu, ale to je hudba budoucnosti. Pokud vám však tenhle agent chybí, tak vás možná (fakt jen možná) potěší, že se chystá jeho seriálový remake. V Bollywoodu. Jacka Bauera si tu navíc zahraje Anil Kapoor, kterého můžete znát z Milionáře z chatrče a hlavně - trochu překvapivě – z poslední sezóny 24 hodin, kde si zahrál prezidenta Omara Hassana. Kruh se uzavřel a brzy tedy imploduje vesmír. Ještě předtím však Kapoora uvidíme ve čtyřce Mission: Impossible.

Problém týdne
Dakota Fanning je talentovaná herečka. Sice se teď objevuje hlavně ve filmech ze ságy Stmívání, pořád s ní však musíme počítat a šance, že neskončí jako stovky dětský hvězd před ní, je docela velká. Teď se rozhodla přivydělat si reklamou a propaguje voňavku Oh, Lola! A to se nelíbí organizaci Advertising Standards Authority, která tvrdí, že fotografie se sedmnáctiletou herečkou působí eroticky a ona samotná na nich vypadá, jako kdyby jí bylo méně než šestnáct let. A dávat dohromady sex a děcko si nedovolí ani ty největší esa v reklamě. Tvůrci prohlašují, že nic z toho nebylo záměrem a hlavně že plakát tak podle jejich názoru rozhodně nepůsobí. Názor si udělejte sami.

Web týdne
Já to říkal vždycky, že v ní je kousek Šemíka!

Duel týdne
Minule se vás Stčko ptal na největší letní filmové zklamání. Hodně často padaly jména třetích Transformerů, čtvrtých Pirátů a nového Conana. Asi nikdo z vás srabů nebyl na Saxaně, co? Dnes to budete mít jednodušší. Tentokrát totiž budete vybírat jen ze dvou možností, obě se však týkají Oscarů. Původně plánovaný Eddie Murphy je nakonec moderovat nebude a nahradí ho zkušený Billy Crystal. Koho z nich byste raději viděli jako průvodce nejdůležitějším filmovým večerem roku a proč? Jméno piště do předmětu, důvody do textu. Jako vždycky.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace