Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Matrix s Brucem Willisem?


ikona
KarelR
bruce willismatrix
Bible kyberpunku pomalu míří do kin... 

Tak nám adaptují Neuromancera, vážení. Koho, ptají se méně sečtělí sci-fi fandové? No přece jednu z literárních klasik, ze které bratři Wachowští pilně ždímali nápady do Matrixu. Šestadvacet let stará prvotina Williama Gibsona ve své době vyhrála všechny nejdůležitější sci-fi ceny. A navrch ještě dala světu slovo kyberprostor. Bez toho by byla spousta dalších spisovatelů v troubě, je tedy celkem pochopitelné, že se tenhle příběh někdo snaží dostat na velké plátno.

Tím někým je režisér Kostky a Splice Vincenzo Natali, pro kterého producenti právě shánějí šedesátimilionový rozpočet (Matrix stál mimochodem stejně). To v Hollywoodu není žádná legrace, není proto divu, že vytáhli trumfové eso. Scénář filmu si totiž právě pročítá sám Bruce Willis, který vážně zvažuje návrat na sci-fi půdu. V případě, že by u něj zavládla spokojenost, by se tak vydal do futuristického Japonska. Jako tajemný pan Armitage by si tam užíval spousty hi-tech hračiček, především pak speciálního chipu, který nosí každý člověk v hlavě. A který mimo jiné slouží k hackování počítačových systémů. Ne každý tohle umění ovládá, výjimkou je ale hlavní hrdina Neuromancera, drogám holdující hacker Case. Právě toho se po velkém průšvihu Armitage ujme, přidělí mu ochranu v podobě krásné profihitmanky Molly, a vyšle ho na veledůležitou kybermisi.

Ano, řve to Matrix na všechny strany. Po Johnu Carterovi tu tedy máme další případ, kdy se stěžejní dílo žánru drápe do kin až po megahitu, který se jím silně inspiroval. Může klasika z roku 1984 zabodovat v době, kdy byly její hlavní přednosti roztroušeny do x filmů? To je určitě na pováženou. Na druhou stranu, chytrou sci-fi s Brucem Willisem snad nikdo odmítat nebude, no ne?

---

Vytáhni v hospodě: Kdekdo asi ví, že se kolem role Nea točili Will Smith, Johnny Depp, Kevin Costner, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Tom Cruise nebo David Duchovny. Možná nejlepší castingová jobovka ale náleží Jeanu Renovi, které odmítl roli agenta Smithe. Proč? No aby si mohl zahrát v Godzille!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace