Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Slabý podzim trvá: Kocour srazil Stillera i huliče


ikona
Cival
tržby
Kolik vydělala trojka Zahulíme, uvidíme a zlodějina Mistrovský plán... 

Podzimu a zimy se zámořští kinaři báli. Oprávněně. Po rekordním září totiž zájem diváků letí strmě dolů – a jedna Paranormal Activity blahobyt neudělá. Pokladny nespasily ani dvě rozjívené novinky, protože silnější než ony byl i Kocour v botách.

Shrekovský animák bez větších problémů obhájil první pozici. O uplynulém víkendu se totiž podařilo „zpoplatnit“ velmi pozitivní divácké reakce a Kocour v botách díky tomu propadl jen o miniaturní 3%, na 33 milionů za víkend. I s ohledem na blížící se Díkuvzdání je zřejmé, že se nám tu fakticky vyloupla podzimní rodinná trvalka, která ještě půjde hodně nahoru… a aktuálních 76 milionu dolarů možná ještě zdvojnásobí.

NEJNIŽŠÍ PROPADY O DRUHÉM VÍKENDU V DISTRIBUCI

O takovéhle výkonnosti můžou novinky leda snít. Týká se to i Mistrovského plánu režiséra Bretta Ratnera, jenž odstartoval s 25 miliony. Je to solidní výsledek, který přesně souhlasí s předpověďmi a odpovídá aktuálnímu kasovnímu potenciálu hereckých hvězd let minulých: Eddie Murphy i Ben Stiller mají nejhvězdnější roky nejspíš za sebou a je moudré, že se o nový kasaštyk nepokoušeli každý na vlastní pěst. Spojit se je jistější cesta za úspěchem… Jakž takž to vyšlo, což by se jinak u lehce nadprůměrné žánrovky, stát najisto nemuselo (Mr.Hlad už si mimochodem brousí klávesnici na negativní recenzi).

Třetí místo příznačně obsadila trojka Zahulíme, uvidíme. Od nového huličského zářezu se velká kasovní nálož čekat nedala, ale třináct milionů přeci jen není žádná pecka – zvlášť když uvážíme uvedení v dražším 3D formátu a zohledníme „podvratně rodinné“ téma téhle vánoční mise dvou obšourníků, mohlo se přisypat víc penízků. A Very Harold & Kumar 3D Christmas tak nejspíš bude opravdu poslední kapitolou téhle huličské filmové anabáze.

Na čtvrté pozici se zuby nehty drží óda na bezpečnostní kamery Paranormal Activity 3. Dalších 8,5 mega vytáhlo hororový hit těsně pod stomilionovou hranici. Ta už padne v týdnu.

Relativně střídmé propady hlásí sci-fi Vyměřený čas, tentokrát na pátém místě s osmi miliony. Studio chtělo od nového filmu Andrew Niccola určitě víc než průběžných pětadvacet milionů po deseti dnech.

V druhé půlce desítky se pořád hlásí snaživý taneční remake Footloose: Tanec zakázán a robotická řežba Ocelová pěst, která si vede líp na dalších kontinentech.

Na samém chvostu se pak za propadákem Rumový deník s Johnnym Deppem ještě drží stálice Ides of March a Moneyball.

Kompletní žebříček k nahlédnutí zde.

Příští víkend bude nejspíš taky slabý. Triumf 300 se pokusí napodobit Válka bohů a na své stabilní publikum zacílí Adam Sandler s divokou komedií Jack a Jill. Nevábné premiéry, nejistý výsledek.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace