Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #113 o Potterovi a lidech ve sklepě


ikona
st39.6
víkendový výplach
Harry Potter, Michael Bay, Call of Duty, hororové hlášky a jako vždy: Star Wars! 

Nalijme si čistého výplachu!

Herní trailer týdne

Michael Bay je synonymum ohromného množství citoslovců, z nichž většina označuje zvukový doprovod výbuchu. Je to mistr přestylizované akce. A také je to člověk, kterého si pro svůj akční film přeje každý producent, a to nejen filmový. Lidé z EA Games mu proto poslali balíček, ve kterém stálo: Potřebujeme vás, Michaele Bayi, abyste nám pomohl vytvořit trailer na Need for Speed! To má styl. Bay proto nasednul do soukromého tryskáče a ukázky na nejnovější závodní hru slavné herní série se ujal s klasicky výbušným nadšením. Vznikl z toho docela nařachaný trailer, který člověka ale o kvalitách hry přesvědčí dost těžko. Zato všechny ujistí, že je Michael Bay naprostý blázen.

Deníček týdne

Žádný geek není dost velký geek. To je základní pravidlo, kterým se řídí každý, kdo nakupuje na ThinkGeek. Ledové kostky ve tvaru Hana Sola zamraženého do karbonitu? Otvírák ve tvaru světelného meče? Nůž na pizzu ve tvaru Enterprise? To vše by mělo patřit do vaší základní kuchyňské výbavy, pokud ale trávíte větší množství času než v kuchyni třeba pod stromem sepisováním autobiografie, možná se vám hodí pořádný zápisník. Na světě jsou jich stovky a většina z nich možná bude podstatně praktičtější, ale málokterý je tak stylový, jako ten s logem Battlestar Galacticy! Chci. Hned!

Skorooscarovka týdne

Zima klepe na dveře, my je zavíráme, zapínáme topení a chystáme se na dlouhé večery trávené nad rozzářeným televizorem. Pro filmového fanouška je pak jednou z nejdůležitějších televizních událostí noční předávačka zlatých plešounů. Pro studia platí to samé, své potenciální adepty se proto pokoušejí dodatečně připomenout akademikům. Warneři letos začali trochu překvapivě se svou kouzelnickou sérií. V tomhle smutném (a vysoce spoileroidním) klipu (720p, 18MB) hrajou na překvapivě vážnou notu a připomínají, že Harry Potter není jen o hromadě výbuchů a expeliarmusáckých kouzel, ale také o hereckých výkonech. Bude to k něčemu stačit?

Hlášky týdne

Také bych jednou chtěl mít tolik času, abych mohl nahrát do počítače stovky DVDček, všechna je prolézt, vystřihat z nich zajímavé proslovy a ty pak poskládat do videa s přesně stovkou nejzajímavějších (tentokrát hororových) hlášek. Asi se to ale nikdy nestane, proto díky Bohu za chlapce, které jejich maminky zavírají na víkend do sklepa, podobných sestřihů je totiž díky nim YouTube plné. Dnešní ochutnávka je opravdu děsivá, Harry Hanrahan dal totiž dohromady dvanáctiminutovou kompilaci toho nejzajímavějšího, co kdy zaznělo v hororových filmech. Vy si během sledování můžete dělat zápisky, které z filmů jste poznali a pak je srovnat s Hanrahanovým seznamem. Na kolik jste se dostali?

Kancl týdne

Barney Stinson by z takové návštěvy dostal vyrážku, ale když redaktoři z GeekSugar dostali pozvánku do kanadské pobočky studia Pixar, věděli moc dobře, že se taková nabídka neodmítá. Fanoušci digitálních animáků díky tomu můžou vůbec poprvé nahlédnout do vancouverské pobočky studia, kde zpravidla vznikají krátké doprovodné filmy. A nutno podotknout, že kanadský "miniPixar" vypadá podstatně lépe, než ten přeplácaný kalifornský. Atmosféra je tu však podobně přátelská. Klasický Pixar.

Pohled týdne

Ještě jeden sestřih, tentorkát spíš uklidňující. Zabývá se totiž tzv. God´s Eye, tedy něčím jako božím pohledem. Jedná se o typ záběru, kdy se kamera dívá na scénu shora, většínou z devadesátistupňového úhlu a z veliké výšky. Ve filmech nebývá používán úplně často, o to složitější musí být vyhledat ty nejzajímavější. Dalšímu šílenci, který tráví větší množství času v přítmí sklepních prostor, se povedlo vybrat jich pár desítek a poskládat je do sestřihu s příjemným hudebním doprovodem Yeah Yeah Yeahs. Kolik filmů poznáte tentokrát?

Pařani týdne

Tahle libovka snad ani nepotřebuje komentář. Každý, kdo si sem tam zahraje nějakou onlinovku, narazí na nějakého ostříleného veterána, který nepřátele kosí po desítkách a zvládá i ty nejnáročnější strategie. Vedle něj se pak každý cítí jako naprostý n00b, časem ale jeho fintám přijde na kloub. Tvůrci nového Call of Duty to moc dobře znají, přizvali si proto Sama Worthingtona a Jonaha Hilla, aby si střihli hranou verzí tohoto každodenního herního rituálu. Vznikl z toho jeden z nejzábavnějších herních spotů:

Tričko týdne

Co by to bylo za výplach, kdyby se v něm neobjevilo tričko nebo alespoň jeden odkaz na Star Wars? Na Splitreason mají výborný potisk, který upozorňuje na nebezpečí používání světelného meče. Někomu by se to mohlo zdát jako naprostá samozřejmost, spousta majitelů světelných mečů ale moc tohoto nástroje podceňuje (podle nejnovějších průzkumů stojí za třiceti procenty ztracených končetin právě světelný meč!). Bezpečnost především. Proto používejte světelný meč s maximální opatrností.

Digitální distribuce týdne

Teď by měli zbystřit především comicsoví fanoušci. Marvel totiž oznámil, že do konce března zdigitalizuje svou kompletní comicsovou knihovnu a hlavně: bude v digitální podobě nabízet i nejnovější čísla comicsových sérií, což je u tohoto vydavatele dosud nevídaná záležitost. Co to pro nás znamená? Že si třeba na nedávno vydané aplikaci pro smartphony nebo tablety budeme moct kupovat nejnovější čísla comicsů, o kterých si dosud čeští čtenáři v legalní formě mohli nechat leda tak zdát. To se teď změní. Celou comicsovou knihovnu budete nosit v kapse a nejnovější čísla vám přistanou přímo do ní. A pokud vám přijde čtení comicsu na telefonu nebo na tabletu jako nesmyslný úlet, stáhněte si nejdřív marveláckou aplikaci a vyzkoušejte si pár free čísel. Je docela vysoká šance, že už se k papíru nevrátíte.

Projekt týdne

Jen málokdy se filmovým fanouškům naskytne příležitost podílet se na vzniku nějakého vysokorozpočtového filmu. Nakonec je to možná dobře, kdybychom jim do toho začali kecat, přijdou za chvíli filmaři o práci. Každopádně je příjemné, když si na nás tvůrci jednou za uherský rok vzpomenou, všichni jsou proto nadšení z projektu, který rozjel legendární hudební skladatel Hans Zimmer. Ten totiž chce do soundtracku třetího Batmana právě TVŮJ hlas! Takže se skoč rozezpívat do sprchy a vybal na Hanse svůj skrytý talent. Třeba vybere právě tebe a ty pak budeš moct balit holky na to, že onen úchylný hlas, za jehož doprovodu dostává Batman přes držku od Catwoman, je tvůj.

Duel týdne

Minule jste měli napsat jména českých režisérů, kteří vás zajímají. Většina z vás nemá moc favoritů, ale i tak tu padala jména jao Robert Sedláček, Jan Svěrák, Jan Hřebejk, Julius Ševčík nebo Radim Špaček. Pár zajímavých jmen tu tedy určitě je.

A teď k dnešní otázce. Když už jsme si dali oscarovou ochutnávku, zkusme na předešlé měsíce zavzpomínat v opačném duchu: Jaký film vám z letošního léta přišel nejhorší? Název uveďte do předmětu a jako vždy uveďte důvody.

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (58)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace