Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na Mars s efekty jak z Avatara


ikona
st39.6
WETA
Sci-fi o nalezení nové formy života na rudé planetě 

Ruairi Robinson se doteď živil tvorbou reklam nebo kraťasů (jako například nedávno oslavovaný Blinky) a na svůj celovečerní debut už čeká hodně dlouho - spekulovalo se o něm třeba jako o jednom z adeptů na režii hraného remaku Akiry. Nakonec si Robinson celovečerní produkci vyzkouší na něčem trochu jiném - natočí The Last Days on Mars.

Sci-fi podle scénáře Cliva Dawsona už má zaručenou mezinárodní distribuci a finance bude shánět na American Film Market. Problém by mu to dělat nemělo, Robinson už je v branži dlouho a na jeho jméno by mohli producenti slyšet, stejně jako na fakt, že se o produkční design a digitální efekty postará legendární novozélandská WETA Petera Jacksona, která má vedle Pána prstenů, King Konga nebo Avatara na svědomí také jiný sci-fi debut District 9.

The Last Days on Mars vypráví o misi na rudou planetu, jejímž cílem je nalezení života. Astronauti už svůj úkol skoro vzdávají, pár hodin před příletem raketoplánu Aurora se ale při sběru kamenů stane nehoda, jeden z nich spadne do hluboké propasti a zemře. Poslední krůčky po povrchu nehostinné planety ho ale teprve čekají, právě onen živý organismus, který tady tým hledal, napadl jeho tělo a postaral se o astronautovo zmrtvých vstání.

Více ze zápletky oficiální nástřel synopse neprozrazuje, k tomu, aby si člověk udělal o filmu obrázek, to ale stačí. Robinson pravděpodobně neplánuje dělat z The Last Days on Mars nějakou velkolepou sci-fi, naopak by film mohl dopadnout podobně komorně jako třeba Moon. Otázkou je, jak se Robinsonovi podaří zapracovat ono napadení jiným organismem, na první pohled totiž námět připomíná Carpenterovu Věc. Tak uvidíme, co se z posledních dní na Marsu vyklube.

---

Vytáhni v hospodě: Novozélandská WETA se činí a na Oscarech o ní pravděpodobně uslyšíme přinejmenším ve spojení s Tintinem a s Planetou opic, zajímavě ale znějí i další její projekty: vedle obou dílů Hobita dělá společnost speciální efekty také na Prométheovi Ridleyho Scotta, na frankensteinovském Wake the Dead s Haleyem Joelem Osmentem a dokonce na marveláckých Avengers / Mstitelích.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace