Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ben Affleck vs. postapokalyptický Stephen King


ikona
st39.6
ben affleck
Ben Affleck bude režírovat svůj první velkofilm 

Jsou to tři měsíce, co studio Warner Bros., nadšené z megaúspěchu posledního Pottera, nabídlo tvůrčí dvojici David Yates / Steve Kloves adaptaci románu Stephena Kinga The Stand (Svědectví). Zdálo se to jako docela dobrá kombinace. Kloves jakožto scenárista moc veleben není, Yates je ale výborný režisér, který umí skvěle pracovat s postavami a s atmosférou, což by se mu při adaptování postapokalyptického románu bez debat hodilo.

Když jsme o Svědectví psali naposledy právě ve spojení se zmíněnou dvojicí, popsali jsme ho jako knihu "o postapokalyptickém světě, ve kterém bylo vyhubeno uměle vyvinutým virem více než 99% obyvatelstva. Přeživší si teď musejí vybrat - buďto se přidají na stranu dobra, které ztělesňuje 108 let stará Matka Abigail, nebo na stranu zla s tváří temného Randalla Flagga. Prostě typický King.".

Že si Svědectví říká o filmové zpracování, je jasné, pokud jste se na něj ale těšili pod režijním dohledem Davida Yatese, nakonec máte smolíka. Warneři si totiž vybrali někoho úplně jiného. Volba je to překvapivá - Svědectví bude režírovat Ben Affleck.

Ten za sebou má dva naprosto vynikající thrillery Gone Baby Gone a Město a momentálně točí špionážní Argo. Warneři jsou z něj právem nadšení a chtěji mu svěřit konečně něco většího. Těžko mu to nepřát. Affleck jakožto režisér se ukázal být překvapivě kvalitním tvůrcem a "sám pod sebou" pak vyrostl i jako herec. Natočit svůj první větší film se zdá jako logický další krok a bude při něm Afflecka zajímavé sledovat. Jak se vypořádá s větším rozpočtem, s přísným dohledem producentů, s digitálními efekty? Velká neznámá... nic se ale nemění na tom, že je Affleck podstatně zajímavější volba než Yates,  nemyslíte?

---

Vytáhni v hospodě: Affleck je muž mnoha talentů - byl nejmladším scenáristou, který kdy dostal Oscara, umí francouzsky, španělsky a arabsky a hraje výborně poker, ve kterém před lety porazil v Kalifornii světové špičky. Ale z létání má strach, bábovka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace