Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vaughn má vlastního Supermana


ikona
KarelR
mark millarmatthew vaughnsuperior
Režisér nových X-Menů žánr jen tak neopustí. 

Dnešní svět je plný špatných kopií Supermana. Borce z oceli si za posledních pár dekád vymyslel kdekdo, jen málokterý si ale v comicsovém universu vybojoval nějaké hodnotné místo. Nečerstvěji to s létajícím superhrdinou zkouší Mark Millar, který minulý rok oživil nového ochránce lidstva. Tenhle chlapík ale nepřiletěl z jiné planety. Jeho původ je o něco zajímavější.

Superior, jak se nový objev jmenuje, byl totiž původně malý klučina, který na vozíku bojoval s roztroušenou sklerózou. Jednoho dne se mu ale vyplnilo přání stát se superhrdinou, kterého dlouho obdivoval ve filmech a v comicsech. A tak teď místo posmutněného vysedávání doma rozhoduje válku v Afgánistánu, krmí hladové a zachraňuje lidi před přírodními katastrofami. Krapet přepálené? Možná. Za Millarovým comicsem ale stojí MS Society (Liga pro boj s roztroušenou sklerózou) a je brán jako velké upozornění na zákeřnou chorobu.

Akčňák s takhle ožehavým podtextem? Na to samozřejmě slyšelo hned několik hollywoodských studií. Millar ale práva na Superiora raději prodal přímo Matthew Vaughnovi, který úspěšně oživil jeho Kick-Ass. Začíná tedy čekaní, co si s nimi bude režisér posledních X-Menů počne. Hodlá film sám natočit? Nebo bude jen produkovat? Vzhledem k tomu, že je kolem Vaughna v poslední době překvapivě ticho, je možné obojí. Stále je tu ale otázka, jestli je to pro něj lepší projekt, než pokračování První třídy nebo Kick-Ass. Superior totiž vypadá jako přehnaně vážná podívaná, u které se budou tvůrci muset mít sakra na pozoru, aby celý koncept nezabili.

---

Vytáhni v hospodě: První měsíc natáčení nových X-Menů měl James McAvoy uměle prodloužené vlasy. Kdosi mu totiž zapomněl říct, že Charles Xavier nebude ve filmu plešatý, a McAvoy se během příprav na roli preventivně nechal vzít dohola.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace