Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ovládne Marvel Hollywood?


ikona
Mr. Hlad
avengerscomicshulkiron manmarvelthorthor 2
Máte už comicsových filmů plné zuby? Tak se radši připravte na krušné časy. U Marvelů hodlají šlápnout na plyn.  

Nebudeme tu teď opakovat všechny ty fráze o tom, že comicsové filmy vládnou pokladnám kin. Už jste je stejně četli stokrát a na tomhle faktu bohužel nikdo nic v příštích letech nezmění. V roce 2012 k nám dorazí ultimátní teamovka vydavatelství Marvel The Avengers, ve které se sejdou Iron Man, Thor, Captain America, Nick Fury, Black Widow, Hulk i nováček Hawkeye, ale i v dalších letech se u Marvelu pojede taky pořád na plný plyn. Šéf studia Kevin Feige teď oznámil, co nás v blízké budoucnosti čeká. Je možná trochu překvapením, že na seznamu není černošský drsňák Luke Cage ani čaroděj Dr. Strange, jehož by si chtěl údajně zahrát Patrick Dempsey, ale co není, může být. Teď se podíváme na to, co dorazí víceméně na sto procent.

Už třetího května 2013 se na nás chystá Iron Man 3 a pochopitelně s Robert Downey, Jr.|Robertem Downey Jr. Za kamerou ale Johna Favreaua vystřídá Shane Black, scénárista zodpovědný za sérii Smrtonosná zbraň nebo za Posledního skauta. A i jeho režijní debut Kiss Kiss Bang Bang byl dost zajímavý. Jen o pár týdnů později, konkrétně 26. července, se vrátí vikingský bouchač. Thor 2 přivede zpátky jak Chrise Hemswortha, tak Toma Hiddlestona, jenž si zahrál jeho proradného bratra Lokiho a bude prý figurovat jako hlavní záporák v The Avengers. Kennetha Branagha ale na režijní sesli vystřídá nějaký nováček. Zatím to vypadá na Patty Jenkins, jež má za sebou oscarové drama s Charlize Theron Zrůda. Trochu neobvyklá volba, ale budiž.

No a teď půjdeme k projektům, které ještě datum premiéry nemají. Prvním z nich je dlouho připravovaný Ant-Man, jehož hlavním hrdinou je vědec, který dokáže komunikovat s hmyzem a navíc i měnit svou velikost. Film zatím ještě nemá oficiálně zelenou, ale Feige prohlásil, že scénář Edgara Wrighta je naprosto excelentní, tak se snad věci pohnou kupředu už brzy. Dalším projektem, se kterým se počítá, je Guardians of Galaxy, v němž banda mimozemšťanů (každý je poslední svého druhu) cestuje časem do naší doby, aby ochránila planetu Zemi před invazí vetřelců. Feige naznačuje, že bychom se mohli dočkat opravdu epické podívané. V The Inhumans na nás zase čekají lidé, kteří byli před miliony let podrobeni experimentů a mimozemská rasa Kree z nich chtěla udělat supervojáky pro válku s nepřátelskými Skrully (také prý budou v The Avengers). Kree se na své pokusné králíky vykašlali, ale skupina mutantů vytvořila vlastní společnost a je připravena nakopat řiť každému, kdo o to bude stát.

Tak na co se těšíte nejvíc?

Vytáhni v hospodě: Když se o Iron Manovi mluvilo v roce 1999, dostal nabídku k napsání scénáře a k režii i Quentin Tarantino. Mohla to být sakra zajímavá záležitost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace