Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wahlberg má poldy rád


ikona
imf
joaquin phoenixmark wahlbergwe own the night
 

Ostatně nahrál se jich ve své kariéře dost a dost. Nikdy to nebyli žádní andílkové, ale měli srdce na tom správném místě, takže prováděli chirurgii pro začátečníky jen na těch nejhorších kriminálních živlech. Když se zadaří, uvidíme Marka letos konečně v remaku policajtského thrilleru Infernal Affairs, který s ním vyráběl Martin Scorsese a za bukem je, zdá se, další role čestného ochránce zákona.

V akčním thrilleru We Own the Night, což je policejní motto, naznačující, že po večerech byste rozhodně žádné nepravosti páchat neměli, se totiž hlavní postava, ztvárněná Joaquinem Phoenixem, dozví, že její kamarádi z ruské mafie, do které už nějaký ten rok napůl dělá (je manažerem klubu, který mafie vlastní), se chystají oddělat pár blízkých rodinných příslušníků. Joaquin totiž před svým otcem a bratrem (Wahlberg) tají svůj způsob obživy, jako jediný z rodiny se nestal policistou a vybral si raději tu lehčí cestu na hraně zákona. Jako syn a bratr však hodlá krveprolití zabránit a tak na nás režisér James Gray chystá thriller plný odhalení, dlouhých dialogů a... spoustu akčních scén. Tak to alespoň prohlašuje na tiskovkách. Dává to smysl, protože hnát tuhle omšelou zápletku skrz traumata, napravování křivd a ladné křivky Evy Mendes (i ta se ve filmu objeví), by zřejmě nebylo to pravé ořechové. Raději se těšme na honičky, výbuchy a přestřelky, tahle svatá trojice by v rukou zdatného režiséra neměla zklamat (i když... s rozpočtem 20 milionů dolarů nadělá hodně parády opravdu jen génius).

Osobně nevím, jestli mám Grayovi důvěřovat, protože jsem od něj zatím nic neviděl. Jeho akčňák Temná zákoutí už naznačil, že má ve své kratičké filmografii předem dané favority, kterých se hodlá držet (objevili se v něm Phoenix i Wahlberg), ale to je asi tak celé. Podle recenzí navíc Temná zákoutí (The Yards) nepatří zrovna k těm lepším filmům, takže snad se Gray polepšil, protože tentokrát nedostává do ruky "druhou cenovou" jako tehdy.

Wahlberga by však případný propadák už neměl v jeho tažení mezi hollywoodskou smetánku zastavit. Má v záloze jak Departed, tak fotbalové drama Invincible a v neposlední řadě pokračování úspěšného Italian Jobu, který se tentokrát bude odehrávat mj. v Brazílii (proto název Brazilian Job... ehm ;). Tož do toho, Marku!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace