Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #108 o nemrtvých a Stmívání


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Která zombie je nejnebezpečnější? S kým se kamarádí Sean Penn? Jaký hobit je největší drsoň? A na co všechno lze hrát?  

První říjnový výplach

Akce týdne
Akční scény z pohledu hrdiny patří spíš do počítačových her než do filmů. V dnes již skoro zapomenutém Doomovi to sice fungovalo skvěle a Ben Affleck by údajně rád natočil thriller Line of Sight, jenž by byl celý "pohledem hrdiny", ale těžko říct, jestli by něco takového dokázalo zaujmout na dvě hodiny. Na prostoru tří minut to ale šlape skvěle, o čemž člověka celkem snadno přesvědčí klip od kapely Bitting Elbows s názvem The Stampede. Režíroval Ilya Naishuller a šlape to prvotřídně.

Casting týdne
Je to už čtvrt století, co se do kin dostala dnešní akční klasika Top Gun. Teď si na DVD můžete pořídit speciální edici, na které se o tomhle filmu dozvíte první i poslední. Jeden z bonusů se však už dostal ven. Konkrétně jde o nikdy neviděné záběry z castingu, na nichž o hlavní role bojují mimo jiné Al Pacino, Alan Alda nebo dokonce třeba i zpěvák Prince! Člověk má ale při sledování téhle party pocit, jako kdyby si z něho někdo dělal tak trochu srandu....

Frajer týdne
Přiznám se, že Seana Penna nemám moc rád. Nebo alespoň tak posledních deset let, kdy si role vybírá hodně zištným způsobem a občas to vypadá, že Oscar je pro něho cennější než cokoliv na světě a udělá všechno pro to, aby ho dostal. Vypadá to ale, že jeho sláva mu přeci jenom k něčemu je. Nebudu teď řešit, jestli je cool kamarádit se s Fidelem Castrem nebo Hugo Chavezem, pravda je ale taková, že dva američtí zajatci, kteří byli nedobrovolnými hosty v iránském vězení, byli propuštěni na svobodu právě na přímluvu venezuelského prezidenta Huga Chaveze. A ten to udělal jen proto, že ho o to požádal kámoš Penn. Sám herec k tomu nechce do médií nic říkat, ale každopádně za tohle mu náleží dík. Alespoň od těch dvou bývalých vězňů.

Fanynka týdne
Trochu pozdě, ale nezapomněli jsme na ni. Trailer na první část posledního dílu (pořád to zní nádherně absurdně, že jo?) ságy Stmívání už je venku nějakou dobu a pochopitelně jsme ho neviděli jen my, ale i největší žijící fanynka téhle série. Žena, jíž byste věřili, že vás klidně zadupe do země, kdybyste před ní uráželi Roberta Pattinsona nebo se zmínili o tom, že příběh na slunci zářícího upíra a nejnudnější teenagerky jednadvacátého století stojí za suché z nosu. No konec blbých keců, ona se vyjádří sama.

Hudba týdne
Hrát se dá na všechno. Gramofony už jsou součástí každé druhé popové kapely, největší frajeři umí na sadu skleniček zahrát Ódu na radost a ti nejpravověrnější country burani to umí na valchu a dvě lžičky rozjet jako nikdo na světě. Jsme ale v jednadvacátém století a počítače ovládají náš život tak, že někteří lidé si bez jejich pomoci nedokáží dojít ani na velkou. Není tedy překvapením, že i počítače můžete využít k tomu, aby se z vás stala hudební ikona. Jen se na ně asi hůř balí holky než na okoukanou ale stále dobře fungující kytaru.

Zombie týdne
Zombie filmy jsou u amatérských hororových režisérů oblíbené. Vydlabávání lebky a vyjídání mozku bude vždycky sranda a sehnat pár kamarádů, kteří se dobrovolně nechají namaskovat za nemrtvé je vždycky jednodušší než se pokoušet vyrábět doma na kompu CGI mutanta hrocha a kozorožce dagestánského. Každopádně bez dobrého nápadu se člověk na poli amatérských hororů stejně nejspíš neprosadí. Tvůrci Zombinladen ten nápad naštěstí měli. A vizuál je taky fajn.

Muzikant týdne
Už jsme se několikrát přesvědčili o tom, že dobrý muzikant může být i dobrý herec. Naposledy to potvrdil Justin Timberlake. Samozřejmě jde pořád spíše o výjimky než o pravidla, ale občas se to jednoduše povede. Obráceně to taky někdy funguje, ale o hudební kariéru Keanu Reevese, Bruce Willise nebo Williama Shatnera se vlastně nejspíš nikdo moc nezajímá. Každopádně teď nám zkusí zazpívat další herecká hvězda. Robert Pattinson se totiž rozhodl nahrát album. Prý už ho plánuje dlouho, ale náročná role upíra Edwarda mu bere tolik času, že to prostě nešlo. Každopádně brzy bychom se prý měli dočkat Pattinsonova hudebního debutu a mělo by jít o indie záležitost, která bude hodně stát na zvuku bicích a kytary.

Souboj týdne
Od filmového Pána prstenů nás už dělí docela dlouhá doba, kdo však viděl bonusy na DVD, ten ví, že herci se při natáčení hodně spřátelili a většina z nich je víceméně v kontaktu pořád. Každé přátelství ale jednou končí a Elijah Wood s Dominicem Monaghanem jsou toho jasným důkazem. Ti dva se sešli na letošním Fantastic Festu, ovšem setkání to nebylo zrovna přátelské. Problémem se stala hra World of Warcraft, na kterou má každý z hobitů trošku jiný názor. A protože argumentačně dopadla diskuse remízou, rozhodli se ti dva vyřešit problém, jestli je WoW srágora nebo pecka, jako chlapi. V ringu.

Prasák týdne
Nová seriálová verze Charlieho andílků z klipů nevypadala nijak zvlášť zajímavě a tvůrcům to nejspíš došlo. Možná právě proto unikla do médií zpráva o sexuálním obtěžování jedné z hvězd. Minka Kelly musela přetrpět útok agresivního prasáka, který ji poplácal po zadku. Studio bylo pochopitelně rozhořčené na nejvyšší míru a onen „úchyl“ byl okamžitě vyhozen. Nepomohla mu ani sama herecká hvězda, která celý incident komentovala jen tím, že by byla ráda, kdyby začal "plácač" víc respektovat ženy a tohle už nedělal. Ale stejně to nestačilo, studio ABC nikoho podobného na place nechce. Na druhou stranu je to logické. V zemi, kde je možné zažalovat chlapa za to, že ženě podržel dveře, by v případě soudního procesu spojeného s plácáním po zadku mohlo dojít na milionové žaloby i doživotní tresty.

Duel týdne
Minule bylo vaším úkolem rozmyslet si, jestli je větším drsňák Chev Chelios nebo Frank Martin. Celkem s přehledem to vyhrál Stathamův Kurýr.

Dnes si dáme další souboj drsňáků, tentokrát to ale budou takoví borci, že by na ně nestačil pravděpodobně ani Jason Statham. Zajímalo by nás, kdo je podle vás větší sympaťák. Velký opičák nebo gigantická ještěrka - jednoduše řečeno King Kong nebo Godzilla? Favorita piště do předmětu, do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace