Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Znovuzrození Mortal Kombatu dokonáno


ikona
st39.6
Mortal Kombat se vrátí na stříbrná plátna 

Je to skoro jak splněný dětský sen. Choreograf Kevin Tancharoen v polovině minulého roku zaskočil internet novou verzí Mortal Kombatu s podtitulem Rebirth. Ve fanouškovské osmiminutovce se mu podařilo dát dohromady několik béčkových herců, kteří se představili v překvapivě dobrém světle. Ale hlavně se pokusil o trochu reálnější uchycení herních postav, které se pod vedením ovladačů na herních konzolích kopaly do hlav prakticky odnepaměti. A povedlo se mu to.

Z videa se stal takový hit, že se našly finance na webovou mini-sérii Mortal Kombat: Legacy. Opět pod Tancharoenovým vedením, ovšem už bez scénáře Orena Uziela a s trošku menší brutalitou. Tancharoen dokázal i tak z minimálního rozpočtu vyždímat docela solidní podívanou a ačkoliv i nadále smrděl béčkem, byl nový Mortal Kombat velice zajímavý. Dost na to, aby konečně upoutal pozornost New Line Cinema.

To, stejně jako Warneři, pod které teď spadá, chtělo Mortal Kombat zrestartovat už zatraceně dlouho, až Tancharoenův kraťas a následující webová série ale producenty přinutily jednat. Vznikne tedy nový Mortal Kombat. Ten opět napíše Uziel a jisté je zatím snad jen to, že děj nebude vycházet ze série kraťasů Legacy, ale možná by prý mohl jít ve stopách Rebirth, minimálně tedy co se atmosféry a drsnějšího přístupu týče. Každopádně za kamerou bude sedět tak jako tak Tancharoen, kterého fanouškovský kraťas nakonec dostal až na nejvyšší možnou metu - bude točit hollywoodský film se vším, co k tomu náleží. Splněný sen. Snad to tentokrát zvládne lépe než v případě bezkrevného remaku slavného hudebního dramatu Sláva.

Jenže může vůbec celovečerní Mortal Kombat dopadnout dobře? Tancharoen měl na webovou sérii docela malé peníze a přesto se mu podařilo vykouzlit velice dobré epizody, jenže něco je dělat webový seriál s několika béčkovými herci, a něco jiného je točit drahý film pod tlakem nenasytných producentů. Takže bude záležet na tom, jak se Tancharoen v tomhle světě rozkouká a hlavně jestli si udrží styl, kterým zaujal statisíce diváků na internetu. Studio mu prý hodlá dát volnou ruku a nebude ho ani limitovat co se přístupnosti týče, ale všechno se může samozřejmě změnit a je jasné, že fanoušci hry teď jednoduše potřebují slyšet, že ve filmu se budou trhat páteře a krev poteče proudem. Spekulovat o tom jak to nakonec dopane, už každopádně nebudu, jdu natočit PacMan: Rebirth. Hollywood čeká.

---

Vytáhni v hospodě: Sonyu Blade v Andersonovu Mortal Kombatu z pětadevadesátého měla původně hrát Cameron Diaz, ale chvíli před natáčením si zlomila zápěstí. Kde by asi její kariéra byla dneska, kdyby tehdá byla zdravá ...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace