Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blair Witch žije. Tak trochu


ikona
st39.6
Možná vznikne třetí Blair Witch. A možná přijde kouzelník. 

Od úspěchu projektu Blair Witch uplynulo dlouhých dvanáct let. Od té doby jsme přetrpěli sequel a žánr opanovala gaziliarda dílů opakujícího se Saw, v jehož šlépějích se snaží kráčet rozkošně nudné Paranormal Activity - i s tím se pravděpodobně budeme příštích několik let setkávat každý rok. Producentům se laciné recepty, které vydělávají spousty zlaťáků, líbily vždycky a u hororu to platí obzvlášť. I proto je docela překvapivé, že se u Lionsgate ještě nepustili teď, v době slávy "first person" hororů, do dalšího dílu Blair Witch.

Chlapcům z Bloody-Disgusting to přišlo také zvláštní, na rozdíl od nás ale nebyli líní, zvedli telefon a zavolali Eduardu Sanchezovi, jednomu z režisérů prvního dílu. Co jim na to řekl? Sequel, který by byl přímým pokračováním jedničky, mají spolu s Danem Myrickem přichystaný a u Lionsgate o něm vědí. Kde to tedy vázne? Těžko říct, Sanchez totiž tvrdí, že je to jen otázka nalezení společného volného času (u režiséra jeho formátu to je jako kdyby vám bezdomovec tvrdil, že vás nepozve domů, protože zapomněl uklidit obývák).

Producentům u Lionsgate se představa laciného hororu, který by se přiživil na slávě jedničky a vytřel zraky všem pochybným plagiátorům, musí zákonitě líbit, má to ale jeden háček. Sanchez tvrdí, že chce nové Blair Witch natočit normálně, tedy že nebudeme film sledovat z pohledu ustrašeného maníka s digitální kamerou. Což nemusí být úplně dobře, protože se vytratí jisté kouzlo, intenzita a vynikne fakt, že je Sanchez vlastně úplné pako, které točit neumí. Filmař každopádně slibuje, že blíže nový Blair Witch ke vzniku ještě neměl a že bychom se měli začít těšit. Je logické, že jestli si u Lionsgate někdo opravdu myslí, že by měl film dostat zelenou, měl by tak udělat co nejdříve. Jenže to už si říkáme několik let.

-----

Vytáhni v hospodě: Než se film objevil v kinech, byl každý z ústřední herecké trojice na IMDb evidován jako "mrtvý/pohřešovaný". Uplynulo dvanáct let a jejich filmografie napovídá, že mrtví zůstali. Jen je nikdo nepohřešuje.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace