Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejbohatší muži Hollywoodu?


ikona
st39.6
jerry bruckheimersteven spielbergtyler perry
Kdo si v továrně na sny vydělá nejvíc? 

Kdo si v Hollywoodu vydělá nejvíc? Na tuhle otázku pravidelně získáváme odpověď, při jejímž čtení jsme akorát naprdlí na svého zaměstnavatele. Klasická čecháčkovská povaha velí závidět, že zatímco my se dřeme ve fabrice za pár korun na hodinu, hollywoodské hvězdy se baví na placu předraženého bijáku, dostávají do ruky ty nejnovější hračky, vozí si zadky nejluxusnějšími sporťáky a bydlí v barácích, které by před pár sty lety sloužily jako městské paláce nebo rovnou hrady.

Forbes nám takhle před měsícem představil nejbohatší herce Hollywoodu a my od té doby víme, že si největší balík vydělá DiCaprio. Ale jak se to má s trochu rozsáhlejším žebříčkem, konkrétně s tím, který započítává veškeré členy továrny na zábavu. V tomhle průzkumu je jedno, jestli jste režisér, herec, hudebník, sportovec nebo producent. Hlavně že stojíte za něčím, co lidi baví. I když slovo baví je v žebříčku, kterému kraluje Tyler Perry, asi dost relativní. Kolik z vás kdy pobavil?

Ano, nejbohatším člověkem showbyznysu je Tyler Perry, tedy člověk stojící za tunou černošských komedií, které většina tuzemských diváků nikdy neviděla. Perry si od března roku 2010 do bžezna 2011 vydělal parádních $130 milionů. Jak toho dosáhl? Své filmy točí za pár šupů, píše je, produkuje, režíruje a často v nich ztvární také hlavní roli. Navíc pracuje v divadle. Jinými slovy: maká jako lodní šroub. Svých sto třicet míčů si vydělal poctivě.

Druhým nejbohatším člověkem ve světě zábavy je Jerry Bruckheimer. Za to samé období si stačil nasypat do nakynutého prasátka celých $113 milionů. Jak se to podařilo člověku, jehož produkční portfólio obsahuje všechny CSI, Podivuhodný závod a miliardové Piráty z Karibiku? Hádejte. Šetřením benzinu to asi nebylo.

Na třetím místě se pak objevil Steven Spielberg, který má poslední dobou také prsty v ohromném množství projektů. V daném období si vydělal $107 milionů, což je ohromná suma. Dá se ale předpokládat, že se příští rok v žebříčku umístí podstatně lépe. Budou do něj totiž započítaní třetí Transformers, Super 8, Kovbojové a vetřelci, televizní Terra Nova, třetí Muži v černém (všechno produkce), jeho režijní počiny War Horse a Tintinova dobrodružství, plus peníze z vydání Indiana Jonese, Čelistí a E.T.-ho na Blu-ray (o archeologovi se spekuluje, žraloci i mimozemšťan už se připravují). Spielbergovu peněženku čeká solidní přísun zlaťáků.

Z filmového průmyslu pak první desítku žebříčku doplňuje už jen sedmý Leonardo se svými sedmasedmdesáti miliony, zbytku kralují jiná odvětví (třeba golfista Tiger Woods si i přes sporné výsledky vybojoval desátou pozici):

1. Tyler Perry ($130m.)

2. Jerry Bruckheimer ($113m.)

3. Steven Spielberg ($107m.)

4. Elton John ($100m.)

5. Simon Cowell ($90m.)

6. James Patterson ($84m.)

7. Dr. Phil McGraw ($80m.)

8. Leonardo DiCaprio ($77m.)

9. Howard Stern ($76m.)

10. Tiger Woods ($75m.)

Co na žebříček říkáte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace