Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Beetlejuice se vrací


ikona
st39.6
Opakujte třikrát: Nechceme zbytečné restarty! 

Připraveni na další remake / restart / reinkarnaci / reboot / recokoliv, o který se nikdo neprosil? Představujeme vám Beetlejuice 2, návrat Tima Burtona k vlastním hororovým kořenům a jeho další snahu o znovuoživení námětu, který si sequel ani v nejmenším nezaslouží. Tím neříkám, že by bylo Beetlejuice špatné. Tím říkám, že sequely takhle starých a ceněných filmů jsou spíš za trest.

Jenže to by nebyl Tim Burton, aby se nesnažil přiživit na svém mladickém talentu. Kdysi nesmírně zajímavý filmař jako by v posledních letech ztrácel nápady a ubývalo mu na originalitě. Jeho Alenka v říši divů sice vydělala bambilion, díky čemuž se Burton vyhoupl mezi filmaře, kteří si můžou dovolit naprosto cokoliv, jenže tehdá se Disney akorát svezl na čerstvé popularitě 3D. Kvalita s úspěchem neměla nic společného.

Faktem zůstává, že se z Burtona už vytratila mladická hravost a působí spíš stařeckou senilitou. A tak ho nenapadlo nic lepšího, než začít krást od svého mladšího já. Druhé Beetlejuice bude minimálně produkovat, příběh ze záhrobí ale není jeho jediným chystaným remakem/restartem sebe sama - chystá také celovečerní verzi svého třicet let starého kraťasu Frankenweenie.

Burton si každopádně padl do oka se Sethem Grahame-Smithem, což by mohlo znamenat alespoň drobnou naději ve světlejší zítřky. Grahame-Smith totiž stojí za knižní předlouhou momentálně adaptovaného Abrahama Lincolna: Vampire Huntera (produkuje Burton), s Davidem Katzenbergem psal scénář k Dark Shadows (režíruje Burton). S tím samým člověkem uzavřel dvouletou smlouvu u Warnerů, jejíž součástí je právě restart Beetlejuice (produkuje Burton), adaptace další jeho knížky We Three Kings, dalších dvou filmů (Bryantology, Fire Teddy) a stop-motion animáku Night of the Living (produkuje ... Tim Burton). Tahle spolupráce by mohla přinést nějaké ovoce a pár originálních nápadů. Jsme za ně ale ochotni zaplatit daň v podobě restartu / sequelu (on nikdo přesně neví, co z toho bude) Beetlejuice? Ještě k tomu bez Michaela Keatona?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace