Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #102 o robotech a Temném rytíři


ikona
KarelR
Které slavné hlášky nenapsali scenáristé? Jak začínaly hollywoodské superhvězdy? A je Tom Hanks takový dobrák jako ve filmech? 

Vítejte u další vyplachovací neděle.

Celebrity týdne

Každá velká hvězda nějak začíná. V reklamách, v disneyovských seriálech, v béčkových filmech. A vždycky je sranda si jejich začátky připomenout. Vypátrat videa něčích prvních rolí ale většinou bývá složité, takže je dobře, že tu práci někdo udělal za nás. V následujícím videu se představí hned 25 herců, které dnes zná skoro každý. Ale málokdo ví, jakými filmy si museli projít, aby dosáhli na vrchol. Je libo zpívajícího Seana Conneryho, Harrisona Forda jako hotelového poslíčka nebo Sarah Jessicu Parker v reklamě se psem, co nosí sluneční brýle? Račte klikat.

Robot týdne

Najít Walda už dnes umí každý. Ale co najít Wall-Eho? Právě tenhle úkol vás čeká na následujícím obrázku, který svolal dohromady snad všechny filmové a seriálové roboty. Dokážete mezi nimi objevit pixarovského milovníka? Snad ano. Jestli se vám do toho ale nechce, můžete hledat třeba Bendera, R2-D2 nebo Gorta. Jsem si jistý, že Mr. Hlad by volil možnost B.

Improvizace týdne

S filmovými hláškami je to ošemetné. Jelikož je říkají herci, málokdo si za ně odnese chválu scenárista, který je doopravdy napsal. Občas se ale snaživý pisálek musí před protagonistou hluboko sklonit, jelikož dokáže jeho film obohatit o větu, která se potom cituje ostošest. Právě improvizované hlášky, které vstoupily do dějin filmu, jsou tématem následujícího videa. A budete se hodně divit, co všechno vzniklo úplnou náhodou až na place.

Seznámení týdne

Jak se dal Marty McFly vlastně dohromady s doktorem Brownem? Toť otázka, která možná mnohým z vás vrtala hlavou už... 36 let. Mladý študák a šílený vědec by se neměli pohybovat zrovna ve stejných společenských kruzích. Vysvětlení, se kterým teď přišel spoluscenárista filmu Bob Gale, je ale docela jednoduché. Marty byl rodiči varován, aby se k doktorovi nepřibližoval. Což logicky vedlo k tomu, že se mu vloupal do laboratoře. Když tam pak Brown Martyho načapal, zjistil, že není jediný, koho zajímají ujeté vynálezy. A protože si jako dva outsideři padli do noty, zaměstnal Martyho zaměstnal jako svého asistenta. No, a zbytek už je filmová historie.

Trailer týdne

Žánrovky jde udělat i u nás! O tomhle nás má hodně rychle přesvědčit série krátkých žánrových filmů, tak trochu ve stylu slavných BMW kraťasů s Clivem Owenem. Jejich leitmotivem nebudou auta, ale třídění odpadu a boření různých klišé spojených s ekologií - tohle ne moc sexy téma se ale bude servírovat v rámci řízných pětiminutových žánrovek, které ve dvoutýdenních intervalech polezou ven na samosebou.cz. Točí je elitní mladí režiséři (třeba Miroslav Ondruš, jenž právě dokončuje Vendetu) a produkuje mj. Vratislav Šlajer, oceněný Českým lvem za Pouta, jehož znáte z MZ Interview (na netu se určitě podívejte na jím produkovanou animovanou pecku jménem Světlonoš!). Zítra má mít premiéru westernovvý kraťas, pak gangsterka a nejvíc zvědaví jsme rozhodně na kung-fu film, jenž má přilítnout v půlce září. Snad se konečně dočkáme něčeho důstojnějšího, než co se vykopalo v Pánské jízdě a v Choking Hazard. Link na trailer tady nebo klasicky pod fotkou.

Scénář týdne

Donutit někoho v Hollywoodu, aby si přečetl váš scénář, není sranda. Abyste svůj geniální výtvor dostali do těch správných rukou, musíte občas improvizovat. Když to ale přeženete, může být zle. Jeden pán takhle "zapomněl" svůj scénář v kufříku v budově talentové agentury v Beverly Hills. Ochranka ale jeho fígl neprokoukla, odnesla kufřík do postranní uličky a zavolala pyrotechniky. Ti, protože nechtěli nic riskovat, příruční zavazadlo raději odpálili. Poučení je snad jasné. Hollywoodský výsledek by ale mohl být, že někdo tuhle zprávu rozvede do vynikajícího scénáře, který potom nechá...

Žádost o ruku týdne

Internet je plný zábavných či dojemných videí, ve kterých pánové vytahují prstýnky a velká slova. Tenhle týden ale síť obkroužilo jedno, ve kterém se žádá o ruku ve frontě na chicagském Comic-Conu. V čem je výjimečné? V osobě, u které tahle fronta končí a která čeká mimo záběr, aby čerstvému skorosvazku požehnala. Heslo: Star Trek!

Solidarita týdne

Tohle chci někdy taky zažít! To takhle jeden manželský pár zastavil v benzínky v Californii, a kdo to nestál hned vedle... Tom Hanks. Trio se brzy dalo do řeči a manželé odhalili, že nedávno viděli Larryho Crownea, Hanksův poslední herecký a režijní počin. "A jak se vám to líbilo?", zeptal se Hanks. "Moc ne. Není to moc dobrej film", povídá manžel. "Vlastně to nebylo tak špatný, jenom jsme čekali, že to bude lepší", snažila se zachránit situaci manželka. Místo toho, aby se naštval a ujel, ale Hanks opáčil: "Je mi líto, že vás film zklamal. Co kdybych vám vrátil peníze?" Posléze vytáhl z kapsy 25 dolarů, které si pár po chvíli handrkování vzal. Při odjezdu jim pak Hanks ještě zamával a ukončil setkání slovy: "Příště snad odvedeme lepší práci." Co si má filmový svět z tohohle příběhu odnést? Za a) Hanks je frajer. Za b) Kdyby tohle dělal Uwe Boll, už je dávno na mizině a půl Hollywoodu s ním!

Kraťas týdne

Že může být reklama epická, víme už dávno. Naklíčovat za hezké lidi spoustu hezkých věcí ale umí kdekdo, dnes už musíte ohromovat něčím jiným. Třeba kaskadérskými kousky, jaké předvádí Ken Block v novém reklamním kraťasu DC Shoes: Ken Block's Gymkhana Four: The Hollywood Megamercial. Jedno auto, spousta reklamy a často důvěrně známé prostředí studia Universal. Výsledek? Parádní kaskadérská podívaná, která je ujetá tím správně napínavým způsobem. (thx to Axis)

Duel týdne

V minulém duelu Hans Gruber brutálně rozdrtil Severuse Snapea. Ten dnešní snad bude o něco vyrovnanější, už proto, že se v něm výjimečně porvou hned tři velké filmy. Léto 2011 se nám blíží ke konci a přineslo pár povedených comicsáren (ty od Marvelu) i pár nezdařených (ty ostatní). Příští rok se budou v žánru opět dít velké věci a čeká nás souboj hned tří velkých filmů. Zrestartuje se Spider-Man, svou třídílnou pouť zakončí Batman a týmovou práci si poprvé zkusí Avengers. Na co se těšíte nejvíc?

Snad nemusím připomínat, abyste do předmětu psali název filmu a uvedli pádné důvody pro svoji volbu. Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (73)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace