Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Vetřelcích se vrátí i Blade Runner


ikona
KarelR
alienblade runnerharrison fordprometheusridley scott
Ridley Scott jede! 

Kdo by to do něj řekl. Ridley Scott natočil v počátcích svojí kariéry dva sci-fi filmy a oba dnes platí za nestárnoucí klasiky. Pak se ale k žánru na tři dekády otočil zády, a vrátil se k němu teprve s nyní natáčeným Prometheem. Původně prequel Vetřelce se vyvinul v jakéhosi vzdáleného bratrance původního filmu, něco podobného se potom může stát i s filmem, který si Scott právě přidal mezi svoje budoucí projekty - s dalším Blade Runnerem.

Čtete dobře, replikanti se vrátí. Zatím se neví kdy, jak ani čí tváře budou mít. Už nyní je ale jasné, že to bude za produkčního i režijního dohledu samotného Scotta, který spojí síly s novým vlastníkem práv, malou společností Alcon Entertainment (distribuci jim zajišťují Warneři). Ta se k Blade Runnerovi dostala letos v březnu, a od té doby tiše pracovala na způsobu, jak ho vrátit na plátna kin. Výsledek? Ulovili Scotta, a odtud už můžou věci směřovat jen k lepšímu.

Nasnadě je samozřejmě otázka, jestli potřebujeme dalšího Blade Runnera. Vzhledem k tomu, že není jisté, zda se chystá sequel, prequel, nebo něco nesouvisejícího s příběhem Ricka Deckarda, bych soudy ještě chvíli pozdržel. Se Scottem u kormidla se můžou dít hodně zajímavé věci (Prometheus se zatím vyvíjí velmi slibně), a kdo ví, koho do projektu natáhne. Harrison Ford v nedávných rozhovorech naznačoval, že o zárodcích nového filmu ví. Je však otázkou, jestli s ním vůbec chce mít něco společného.

V každém případě stojíme na začátku dlouhé cesty (film má možná nějakou tutlanou premisu, scénář ale neexistuje), která může vést k dalšímu nevídanému přírůstku do žánru. Jste z téhle zprávy nadšeni? Nebo si myslíte, že by měl Scott nechat svět Blade Runnera na pokoji?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace