Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comicsy jsou nezastavitelné


ikona
KarelR
green lanternnicholas winding refnwonder woman
Jaká je budoucnost Green Lanterna a Wonder Woman? 

Seriálová Wonder Woman žalostně pohořela a Warneři letos nezvládli pořádně prodat ani superdrahého Green Lanterna. Znamená to, že tím jejich spolupráce s DC Comics utrpěla dvě těžké rány? Ano. Takže jsou tyhle dvě postavy navždy u ledu? Tak to ani omylem!

Slavná amazonka a zelený strážce vesmíru jsou až příliš důležití na to, aby to s nimi Warneři nezkusili znovu. Co to znamená? Že se pořád ještě řeší přímé pokračování Lanterna a Wonder Woman by se v budoucnu mohla konečně objevit ve vlastním filmu. A už se dokonce ví o režisérovi, který by u toho moc rád byl.

Ale pojďme na to popořadě. Není tajemstvím, že scénář Green Lanterna 2 je dávno hotový. A se zelenou se čekalo jen na to, jak si povede v kinech jednička. Protože však její výdělky nejsou tak oslňující, jak by být měly, producenti se vrátili k velkému stolu a rokují nad tím, jak dál. Napálit sequel v tom samém stylu je totiž nemyslitelné, a bude třeba učinit pár změn. Zatím to sice nevypadá, že by se měnilo obsazení. Docela jistý je ale posun pojetí. Kampak? Podle prezidenta Warner Bros. Jeffa Robinova bude sequel pokud možno "temnější, reálnější a s větším důrazem na akci".

Ano, čtete dobře. Šéf Warnerů se ohání tím nejklišovitějším možným výrokem, místo toho aby třeba slíbil, že bude dvojka dávat smysl a nebude se zbytečně cajdat na zemi, kde Hal Jordan moc hodnotných protivníků nepotká. Každopádně to ale znamená, že by se případná dvojka měla ubírat nolanovskou cestou. Což, přiznejme si, může být bez Nolana stejně slepá ulička jako drahý slepenec comicsových klišé, který jsme dostali napoprvé.

O maličko lépe než Lantern by na tom mohla být Wonder Woman, o které teď pár let nejspíš neuslyšíme. Až ale dozní nadávky na zrušenou televizní adaptaci, někdo by to chtěl zkusit znovu. A tím někým je Nicholas Winding Refn, režisér Bronsona nebo blížící se pecky Drive s Ryanem Goslingem (recenze již brzy). Refn má před sebou malý noirový western Only God Forgives (opět s Goslingem), hned po něm se ale vrhne na svůj první blockbuster, remake Loganova útěku (překvapivě... znovu s Goslingem). A pokud s ním uspěje, Warneři budou podle jeho slov nakloněni tomu, aby to zkusil s Wonder Woman.

Tu by si prý pod Refnovým vedením mohl zahrát přeoperovaný Ryan Go... Christina Hendricks, která si střihla jednu z vedlejších rolí Drive. Jako nápad skvělé, nezapomínejme ale na to, že o spoustu let předbíháme. Kdyby všechno klaplo, jak má, dostal by se Refn k Wonder Woman tak za tři roky. A kdo ví, jak bude filmový byznys v tu dobu vypadat, a jakou roli v něm budou hrát comicsové adaptace. V každém případě by to ale bylo slibné párování. Tedy minimálně do chvíle, než by se produkční od Warnerů rozhodli, že potřebuje Refn s filmem trochu vypomoct...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace