Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kevin Smith v tom má hokej


ikona
st39.6
kevin smith
Jak se z geeky uctívané modly stal svobodný, ale nudný režisér... 

Kevin Smith momentálně objíždí Spojené státy se svým nezávislým snímkem Red State a při následných rozhovorech s diváky se snaží všechny přesvědčit, že se zlu jménem studiový systém lze relativně snadno vyhnout. Ostatně proto není jeho novinka Red State ani klasicky distribuovaná. Že Smith při absolutní tvůrčí nezávislosti natočil svůj pravděpodobně nejhorší film, už je věc druhá. Ale proto se o něm nebavíme.

Smith totiž vedle návodu, jak se vyhnout přísným producentům, vypráví také o tom, že brzy ukončí kariéru. Podle všeho to vypadá, že bude hokejové drama Hit Somebody jeho posledním filmem. Což by pro mnohé mohlo být velikým překvapením - ale ono je to při pohledu na reakce na Red State snad i dobře.

Smith má každopádně s Hit Somebody veliké plány, prozradil totiž, že se sportovní drama inspirované písničkou rozhodl rozdělit na dvě poloviny. Ta první by vyprávěla o mladíkovi, vyrůstajícím v Kanadě a začínajícím s hokejem, ta druhá by se zaměřila na druhou polovinu jeho kariéry - tu mezi profesionály. Smith má už teď sto deset stránek dlouhý scénář a tvrdí, že je teprve v polovině (většinou platí, že co stránka, to minuta filmu). Vzhledem k zabijácké stopáži a k faktu, že se mají filmy odehrávat mezi padesátými a osmdesátými lety, ale Smith v jednom narazí: produkce bude tak drahá, že se nakonec stejně bude muset obrátit na nějaká studio.

A to by mohlo jeho budoucí a možná poslední film ohrozit. Do dvoudílného filmu o hokejistech se bude chtít málokomu, tuplem s ohledem na fakt, že Smith proti studiím zbrojí, kam šlápne, a že sportovní filmy jaksi ... nikoho nezajímají. Takže by nikoho nepřekvapilo, kdyby z Hit Somebody sešlo. Nějak mi to ani není líto. Smith byl při psaní a režírování nekonečných geekovských rozhovorů skvělý, ale jeho nové filmařské já postrádá na zajímavosti.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace