Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #101 o Pixaru a Bayovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak velký drsňák je Freddy Kruger? Na co koukají hrdinové Michaela Baye? Kdo všechno zemřel v Nezvratném osudu? A co ohrožuje hvězdy osmdesátých let?  

Absolutně standardní výplach

Řezník týdne
Herní série Mortal Kombat je legenda, která se dočkala dvou celovečerních filmů, nějakých těch seriálů a nedávno i web seriálu. A hlavně nového herního dílu, který se sakra povedl. A aby Mortal Kombat nalákal další potenciální kupující, vydávají tvůrci čas od času jako přídavek nové postavy. Zatím jsme se dočkali pár klasických mortalkombatovských mlátiček, teď ale přichází někdo, kdo všechny ty kašpárky srovná do latě. Freddy Krueger se stává novým favoritem turnaje Mortal Kombat! A mimochodem, pokud bude mít úspěch, můžeme se prý těšit i na Jasona Voorheese, Leatherface nebo Michaela Myerse.

Odhalení týdne
Před několika měsíci zemřel Corey Haim. Obrovská teenagerská hvězda osmdesátých let, jejíž kariéra se zastavila někdy před dvěma desetiletími a od té doby nic. Parťákem Coreyho Haima byl Corey Feldman (v osmdesátých letech potřeboval každý svého Coreyho), který teď prozradil, proč tu dnes jeho herecký kolega není. Můžou za to pedofilové, protože Hollywood je jich plný a když bylo Coreymu (Haimovi) čtrnáct, motalo se jich okolo něho strašně moc. Podle Coreyho (Feldmana) jsou to lidé, kteří mají moc, konexe nebo peníze a nebojí se je použít, aby mohly sexuálně obtěžovat nedospělé herecké hvězdy. To jste nečekali, co?

Trademark týdne
Co patří k filmům Michaela Baye? Toho typického by bylo asi dost. Máme tu patos, obrovské akční scény, hrdinskou hudbu, spoustu akce, cheesy hlášky a vůbec spoustu věcí, co máme rádi. Tím nejpříznačnějším je však pro Baye nejspíš jeho klasická kamerová otočka o 360°. Hrdinové se zvedají ze země, jsou unavení, právě si sotva zachránili kejhák a totálně se rozčílili a plánují v následujících cca 30 minutách postřílet nebo zmlátit všechno, co smrdí slovem "záporák". Nikdy jsme se však nedozvěděli, na co se Will Smith, Martin Lawrence, Nicolas Cage, [Bruce Willis a další při téhle otočce vlastně dívají. Až do teď.

Hrdina týdne
Snad všichni dostatečně staří čtenáři si z dětství pamatují Želvy ninja a kdo ne, ten nejspíš alespoň tuší, že před pár roky vznikl celkem povedený animák. Leonardo, Michelangelo, Donatello a Raphael jsou hvězdy, ale v jejich stínu byl vždycky hrdina, který byl možná ještě větší borec než celá čtveřice dohromady a já - proč to nepřiznat - jsem se ho jako prcek docela bál. Casey Jones vykonává spravedlnost tam, kde policie nestíhá a režisér Polaris Banks se rozhodl natočit s ním celovečerák. Ten nejspíš nikde nikdy oficiálně neuvidíme, protože se tvůrcům nepodařilo sehnat práva, ale minimálně ten trailer je docela zajímavý.

Divadlo týdne
Animák Jak vycvičit draka patří rozhodně k těm nejlepším a nejzábavnějším kouskům, které jsme v posledních letech viděli. Pro děcka to ale moc nebylo a poctivou akci si užili spíš starší diváci. Přesto někoho napadlo udělat z tohohle animáku divadelní představení. A rozhodně se na něm nešetřilo, Dreamworks přiložili ruku k dílu a vzniklo tak 24 fakt velkých a fakt celkem děsivých draků, kteří umí plivat oheň. Vypadá to, že brát děcka do divadla asi nebude úplně dobrý nápad, ale jinak palec nahoru, o tom žádná.

Kraťas týdne
Studio Pixar si to u fanoušků trošku zavařilo. Třetí Toy Story bylo sice fajn, ale Auta 2 jsou na milovníky předchozí tvorby tohohle studia už trochu moc. Hlasy po návratu k originalitě začínají být čím dál tím hlasitější, když ale člověk hledá, tak najde. Rodrigo Blaas u Pixarů dělal na spoustě jejich projektů, má za sebou třeba práci na Úžasňákových nebo na VALL-Im, ve svém volném čase ale pracoval na tak trochu nepixarovském animáku Alma. Tahle sakra zajímavá záležitost je malinko drsnější, než byste od Pixarů čekali.

Masakr týdne
Některé série s námi budou nejspíš navždycky. Nezvratný osud 5 má ale překvapivě ne úplně špatné recenze a trailery naznačily, že bychom se mohli dočkat trošku obměněné formule a zbavit se okoukaného „ty voe my jsme přežili – ty voe proč najednou umíráme takhle divně – ty voe ten osud je svině“. Každopádně pokud se na pětku chystáte a žijete v domnění, že bez dokonalé znalosti předchozích dílů budete vedle všech těch dějových zvratů a dialogů nacpaných metaforami bloudit, můžeme vás uklidnit, ty filmy fakt nejsou moc složité. A jen pro sichr vám ušetříme asi sedm hodin života, v tomhle videu totiž uvidíte vše podstatné, tudíž všechna úmrtí z Nezvratného osudu.

Zlá krev týdne
Hollywood nejspíš není úplně sluníčkové místo a když do takhle malého prostoru narvete tolik filmařů s velkým egem a ambicemi, nedělá to úplně dobrotu. Každopádně někdy si i ty největší hvězdy trochu vjedou do vlasů a každý má občas pocit, že je potřeba dát tomu Spielbergovi nebo Tarantinovi sežrat. Smutné je, že nejčastěji má ten pocit Vincent Gallo, jehož filmy zná dohromady asi tak jedenáct lidí. A všichni mají stejné příjmení. Ale přečtěte si to sami.

Smůla týdne
Některé filmy to do skutečného natáčení nedotáhnou a je to škoda. The Amazing Adventures of Kavlier & Clay mohla být bomba. Adaptace knihy oceněné Pulitzerovou cenou je příběhem českého Žida, který utekl na začátku druhé světové války do Ameriky a spolu se svým bratrancem pomáhal bojovat proti nacistům tím, že kreslili comicsy o superhrdinech, sami ale v osobním životě měli dost problémů. V původně plánovaném filmu se měli objevit Tobey Maguire a Jamie Bell, kteří byli později přeobsazeni Andrew Garfieldem a Benem Whishawem. Z natáčení nakonec sešlo, ale zůstalo nám alespoň pár minut, které naznačují, jak mohl celý film vypadat. Za tenhle výplachový příspěvek poděkujte The Jokerovi.

Duel týdne
Naposledy jste nám měli napsat důvody, proč chcete, aby výplach jel dál. Napsali jste jich dost a zdá se, že tohle nedělní čtení vám celkem sedí, takže vás můžu ujistit, že minimálně do soboty můžete i s dalším výplachem počítat.

Dnes se podíváme na kariéru Alana Rickmana. Před posledním MZ Live jsme řešili, že je trochu škoda, že si ho budou lidé pamatovat hlavně jako potterovského Severuse Snapa, když si už v roce 1988 zahrál Hanse Grubera v první Smrtonosné pasti. Nás by tedy zajímalo, jestli vám víc sedí záporácký Severus Snape nebo Hans Gruber. Klasicky piště jméno favorita do předmětu a do textu uveďte důvody. Víte, jak to chodí.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (51)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace