Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #100 o Potterovi a rekordech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Stý výplach přichází s komediálním Harry Potterem, typem na podzimní dovolenou a preview počítačové Hry o trůny 

První trojciferný výplach

Trailer týdne
Harry Potter to má za sebou. Sedm knih, osm filmů, miliony nadšených fanoušků a nazdar. Je čas jít dál a doufat, že Hollywood nebude příštích deset let hledat následovníka a vypouštět do světa každý rok tři průměrné dětské fantasy filmy. Kouzelník s bleskem na čele tu s námi ale nejspíš ještě nějakou chvilku bude, protože fandové na něj nehodlají zapomenout. Na druhou stranu pokud budou stříhat takovéhle trailery, které celkem zásadním způsobem změní vyznění celé série, nemáme s tím problém.

Strom týdne
Filmovou hvězdou může být cokoliv. Třeba Jack Nicholson se svým milionem Oscarů, Jason Statham se svou plešatostí nebo Jim Carrey se svým aceventurovským hovadstvím. Proč se ale omezovat jen na lidi? Případů, kdy se filmovou hvězdou stalo zvíře, máme dost, u Vykoupení z věznice Shawshank ale hrál v jedné ze závěrečných scén velmi důležitou roli strom. Obrovský, fotogenický a vůbec strašně cool strom. A teď má utrum. Stát Ohio totiž nedávno zasáhla ničivá bouře a tahle turistická atrakce to ošklivě schytala a možná bude mít utrum. Celou situaci teď řeší majitelé pozemků se zástupci města. Každopádně to vypadá, že plánovaný sequel, v němž by se právě strom mstil ve jménu nespravedlivě odsouzeného Andyho Dufresna, nakonec nebude.

Rekord týdne
Rekordy jsou různé. Ty obyčejné, u kterých se atlet pokouší jednoduše běžet rychleji než jeho kolegové, i ty méně obvyklé, kdy lidé tahají kamion, jenž je zavěšený hákem za jejich nosní dírku. Film Gulp se svým rekordem rozhodně patří do té druhé skupiny. Tenhle příběh rybáře, který si vyrazil na lov a trošku se to celé zamotalo, má totiž největší scénu ze všech stop-motion animáků vůbec. Natáčelo se na ploše jedenácti tisíc stop čtverečních (fakt se mi to teď nechce přepočítávat na metry, ale je to hodně) ve Walesu a je to celkem zajímavé. A mimochodem za celým filmem stojí banda ze studia Aardman.

Objev týdne
Alfred Hitchcock natočil spoustu filmů, o jeho filmařských začátcích toho ale nevíme tolik, kolik by bylo potřeba. A to se teď malinko změnilo. Na Novém Zélandu totiž bylo nalezeno prvních třicet minut z filmu The White Shadow. Jde o vůbec první film, na kterém se Hitchcock podílel. Zatím sice ne jako režisér, ale pouze jako asistent Grahama Cuttse, ale zároveň měl na starosti i střih a scénář. Mělo by jít o thriller o dvou sestrách - dvojčatech, z nichž jedna je skoro jako anděl a druhá snad ani nemá duši. Film byl nalezen v novozélandském archivu, kde je prý stále ještě dalších 75 zajímavých kousků, které čekají na to, až se jim někdo začne věnovat. Tenhle archiv dal nedávno světu i další ztracený film a to Upstream Johna Forda z roku 1927. Dalších pár pokladů by tam tedy ještě být mohlo. 

Hra týdne
Desetidílný seriál Hra o trůny byl pravděpodobně letos nejdůležitější událostí televizního světa. Převést první část epické ságy George R. R. Martina na malou obrazovku se povedlo překvapivě dobře a na jaře nás čeká pokračování. Pokud byste se ale rádi do světa, kde prakticky neexistuje dobro a každý je více či méně prvotřídní hajzl, vrátili dřív, máte možnost. Chystá se totiž RPG hra na motivy Hry o trůny a my tu máme trailer. Jen dejte bacha na spoilery, tvůrci s nimi nešetří. A začněte šetřit na pořádný hardware, protože tohle na nějaké obstarožní šunce rozchodíte jen těžko.

Pivo týdne
Může čtyřicet pět vteřin vypadat lépe než celovečerní film? Celkem bez problémů, když je tím celovečerním filmem legendární výblitek Kněžna Libuše. Reklama na pivo Staropramen ukazuje, že i české pověsti mohou vypadat cool. Stačí posadit za kameru někoho šikovného, dát mu dostatek peněz a nebránit se novým věcem. Vypadá to dobře a já bych si dal pivo.

Strašení týdne
Do České republiky obskurní svátek nezletilých žebráků Halloween ještě úplně nepronikl, za mořem je ale snad populárnější než Vánoce. A v Universal Studios na Floridě to moc dobře vědí. Od 23. září do 31. října tam tedy budou k dispozici dvě halloweenské strašidelné atrakce. Konkrétně půjde o děsivá bludiště ve stylu film Hostel a nové verze klasiky Věc. Na obou akcích budou spolupracovat i sami filmaři. Ruku k dílu přiloží Eli Roth nebo producenti nové Věci Marc Abraham a Eric Newman. Celkem zajímavý způsob, jak o sobě dát vědět pár dní před premiérou. Nebo jak připomenout, že na Slovensko se na prázdniny jezdit raději nemá.

Klip týdne
V současnosti je jen málo věcí, na které by člověk mohl spoléhat, ale to, že Nezvratný osud 5 vydělá, je docela sichr. Tahle série začala jako originální a osvěžující horor s příjemně černým humorem, postupně se ale propadala do průměru, až skončila po krk v zapáchajících výkalech. Uvidíme, co na to pětka, každopádně to ale vypadá, že jejím tvůrcům je moc dobře jasné, co mají v ruce. A vůbec jim to nevadí, protože si z celé série o "osudu, který bude zabíjet lidi tím nejméně pravděpodobným způsobem", umí dělat legraci. Nový klip Milese Fishera tak kombinuje Nezvratný osud 5 s odpudivým teenagerským seriálem z konce osmdesátých let Saved by the Bell. A asi by nebylo žádné překvapení, kdyby tohle bylo zábavnější než film, který se na nás chystá začátkem září.

Robot týdne
Studio Pixar má nepočítaně obdivovatelů a i když po Autech 2 jejich řady možná prořídly, pořád je tu dost lidí, kteří by byli ochotni za jejich animáky dát ruku do ohně. DJ Sures je evidentně jedním z nich a zdá se, že jeho oblíbenou pixarovskou je Vall-I. Sures totiž tohohle robota vyrobil a navíc na něj přidělal kameru, která je schopná rozeznávat a zaznamenávat pohyb, barvy a tváře a podle toho reagovat. Celkem fajn práce.

Výzva týdne
V minulém duelu jste měli za úkol zvolit, jestli byste raději byli synem Kryptonu nebo Brucem Waynem. Nakonec u vás vyhrál Batman.

Dnes duelovat nebudeme. Jak jste si možná všimli, Víkendový výplach dnes vychází po sté. Pokud si dobře pamatuji, tak se nikdy nestalo, že by se výplach neobjevil (i když byly situace, kdy vyšel v sobotu) a podle čtenosti to vypadá, že vám tohle lehčí víkendové čtení není úplně proti srsti. Napište nám tedy, proč výplach čtete a proč nemáme povolovat v další stovce. Ne že bychom plánovali vyměnit tuhle rubriku za filozofický koutek, v němž bychom se zabývali úvahami nad zuboženým stavem středoafrické kinematografie. Nějaká ta veřejná pochvala nám ale určitě dodá trochu té motivace k tomu, abychom v neděli vstávali dřív, než je nutné a společensky přijatelné :)

Zůstaňte nám věrní a za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace