Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hra o trůny nabírá obsazení


ikona
KarelR
game of thrones
Kdo se objeví ve druhé sérii nákladného seriálu od HBO? 

Že jste ještě neviděli Hru o trůny, desetidílnou seriálovou pecku od HBO? Tak to rychle koukejte napravit, jelikož filmovější podívanou v televizi nenajdete. Právě proto u nás středověko-fantastický boj o bájný Westeros dostává tolik prostoru, který dnes vyplníme trochou castingových novinek.

Druhá série je totiž čerstvě doobsazena a před čtyřmi dny se začala natáčet. Nebudu tu samozřejmě rozebírat, jak přesně herecké osazenstvo seriálu prořídlo v závěru té první. V pokračování, které bude pochopitelně čerpat z navazující knihy Střet králů, se každopádně rozroste o pět důležitých tváří.

Asi tou nejdůležitější bude britský veterán Stephen Dillane (John Adams), jenž si zahraje Stannise Baratheona. Často zmiňovaný mladší bratr krále Roberta, který si nedostatek smyslu pro humor vynahrazuje láskou k autoritě, se v první sérii neobjevil. Ve druhé ho ale bude požehnaně, takže si věčně zamračeného fanatika užijeme dosyta. Do děje nicméně nezasáhne sám, nýbrž se svojí družinou, čítající mj. dvě důležité osoby. První bude Melisandre, jeho krásná poradkyně, která nepostrádá seduktivní ani věštecké schopnosti. Tuhle nebezpečnou mrchu si zahraje holandská herečka Carice van Houten (Černá kniha) a asi se shodneme na tom, že by měla do seriálu nádherně pasovat. Druhým Stannisovým pobočníkem potom bude bývalý pašerák Davos Seaworth, jehož si střihne irský drsňák Liam Cunningham (Souboj titánů, Centurion). Taktéž skvělá volba.

Posledními dvěma přírůstky jsou dvě blonďaté Britky. Jen jedna ale bude svoje půvaby předvádět i v seriálu. Prakticky neznámá Gwendoline Christie si totiž zahraje Brienne, nepříliš pohlednou služebnici nejmladšího bratra krále Roberta, Renlyho. Brienne se umí ohánět mečem lépe než většina mužů a touží po rytířském titulu. Její bojové schopnosti jsou ale důsledkem toho, že nemohla v mládí dělat moc jiných věcí, než trénovat. Důvodem bylo nejen její totální podivínství, díky němuž si ji zamilovali fanoušci knih, ale především její vzhled, jenž se docela věrně blíží vepři. Může tedy závidět roli Natalie Dormer (Tudorovci, menší role v novém Kapitánu Amerikovi), která se bude naopak připravovat na uspokojování Renlyho na manželském loži. Její Margaery Tyrell je mu totiž zasnoubena a bude tedy hrát velkou roli v tom, jak se Renly zapojí do dění kolem železného trůnu. Co je ale nejdůležitější? Že bude děsně sexy!

Což druhé sérii, která se bude vysílat na jaře 2012, určitě neuškodí. Snad ale bude i v ostatních ohledech tak dobrá, jako ta první.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace