Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Conan si to dává. I v nových klipech stříká krev.


ikona
st39.6
conan
Z nového Conana by mohlo být překvapení léta. Spousta bitev a naštvanosti. Přesně, jak to máme rádi! 

Nedůvěra v remake Barbara Conana byla a vlastně ještě pořád trochu je oprávněná. Marcus Nispel nepřesvědčil ani s Pátkem třináctého, ani s Cestou bojovníka, ani s Texaským masakrem motorovou pilou a Jasona Momou ještě nedávno všichni znali jako "to dredaté dřevo z SGA". Jenže pak přišly první ukázky a Nispel v nich stačil naznačit, že Conan bude velkolepá fantasy se vším všady, tedy něco, čeho je zoufale málo. Jason Momoa si mezi tím navíc vyzkoušel betaverzi Conana v seriálu Hra o trůny, kde ztvárnil Khala Droga. Nejen, že přitom vypadal skvěle, ale člověk se nechytal za hlavu, ani když Momoa promluvil. Právě naopak - nasraného barbara, který stíná hlavy na potkání, byste mu věřili, i kdyby po scéně pobíhal v růžovém oblečku. Z toho člověka najednou jde strach.

A to je dobře! Stále přibývající ukázky na nového Conana totiž přitvrzují. Jestliže se nás Nispel snažil v prvních trailerech přesvědčit především o epickém rozmachu své 3D fantasy, necenzurovaný trailer a hlavně následující TV spoty na to jdou odjinud. Buď vysvětlují hrdinovu motivaci, sázejí na co největší množství akce, nebo rovnou využívají toho, že stejně jako Conan lačníte po krvi:

Co se z nich dozvíme? Jestliže akční scény vypadaly díky prvním ukázkám nařachaně, ale zároveň dost pomateně, v rámci televizní spotů střihači začali žehlit tak, že byste teď Nispelovi jen těžko něco vyčítali. Conan v nich vypadá velkolepě, akce energicky a hlavně přehledně a co je nejdůležitější - všude je tu spousta krve. Né té digitální, ale poctivé - praktické, která Conanovi stéká po meči, zatímco nám sťaté hlavy dávají nahlédnout do hlubin lidských tepen a orgánů. Je to přesně taková řežba, jakou jsme si od moderního Conana představovali. Pokud vás poslední red band tv spot nepřesvědčil, pak asi není nový Nispel vaší krevní skupinou.

Pokud je, zkuste mu dát šanci ještě v nejnovějším klipu. V jeho rámci se podíváme do Conanova dětství a zjistíme, že to náš hlavní hrdina neměl v hlavě v pořádku ani jako náctiletý. Což je skvělá zpráva, protože tu jako malý fakan bezhlavě skočí mezi tlupu podívné zvuky vydávajících lovců a všechny je nehorázně seřeže. Ještě nikdy nevypadala bitka s malým dítětem tak pěkně. Sice tu mladému Conanovi pořád padají bodné a sečné nástroje přímo do ruky, takže to vypadá, jako by mu pomáhala božstva, ale to je vlastně jedno. Když pomalu rozseká čtyři dospělé bijce, budete ho mít zvrhlým způsobem rádi. A když pak přinese svému otci jejich sťaté hlavy, budete ho milovat. Na čtrnáctiletého chlapce má Conan neskutečné koule.

Samozřejmě je tu jedno velké ALE. Akce sice přehledná je, ale střihá se tu tak podivně, že se nelze ubránit pocitu, že občas Nispel točí a střihá přes osu, tedy že při snímání akce nevolí úplně ideální úhly kamery. Krvavý klip by mohl být pro účely propagace prostřihán marketingovým oddělením, což by ho omlouvalo, pokud ale reprezentuje finální podobu scény, máme tu, Houstone, problém. Protože se tím pádem vracejí obavy ze špatně natočené akce, které budily první ukázky. Možná je velkolepá, možná v ní teče spusta krve a možná je svým způsobem i přehledná, protože se Nispel nevěnuje zbytečným detailům. Ale při jejím sledování má člověk pocit, jako by sem tam chyběl záběr. Jako by něco nebylo v pořádku.

Doufejme, že tomu tak nebude, jinak totiž nový Conan vypadá naprosto ideálně a mohl by být první Nispelovým opravdu dobrým filmem. Krev má povolenou a využívá toho skvěle, peněz má dost (přes sto milionů!) a očividně je používá na těch správných místech. Takže už opravdu zbývá se jen modlit, aby vychytal pár posledních much a v polovině srpna nabídl solidní remake, nad kterým nebudeme kroutit hlavou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace