Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rozhovor s muži, kteří Pouty dobyli České lvy [část 4.]


ikona
Cival
 

V televizi často vznikaj lepší věci, než který jdou do kin Nabízíme pilotní díl z plánované série rozhovorů s muži i ženštinami, kteří formují současnou podobu (nejen) české kinematografie. Na pohovku v kavárně v Londýnské si plánujeme zvát režiséry, herce, filmové kritiky, producenty, distributory ale i třeba zajímavé filmové fanoušky a zpovídat je. Jednou za měsíc, o filmu trochu hlouběji, než se dá stihnout v MZ Live nebo recenzi.

 

 Na start jsme si samozřejmě museli pozvat muže, kteří se zrovna nesou na vlnách (vlnkách?) české mediální slávy. Dva čerství laureáti Českých lvů se uvelebili na pohovce a čile odpovídali na naše otázky: Radim Špaček byl před měsícem oceněn za režii Pout, ve své filmografii má ale i experiment Mladí muži poznávají svět, několik dokumentů, edukativně-rozvernou televizní sérii Etiketa nebo práci na seriálu Letiště. Právě na něm dělal s producentem Vráťou Šlajerem, který si odnesl z Lucerny Lva za nejlepší film roku, rovněž díky Poutům. Za sebou má třeba chválené snímky Sentiment a Kdopak by se vlka bál, sympatický dokument Auto*Mat nebo artovky Smradi, Silný kafe a Žralok v hlavě. Právě připravuje thriller Vendeta, který by mohl rozčeřit vody českého žánrového filmu.

 

Oba pány jsme se Shushikou zpovídali zhruba hodinku, během které došlo samozřejmě na České i Plyšové lvy, natáčení Pout, nástrahy práce režiséra a řeholi producentů, ale probrali jsme i význam filmových cen celkově nebo stahování. Jeli jsme poprvé – „pilotně“ – takže víme o nevychytanosti některých aspektů a prosíme nenápadně o shovívavost. Techniku, stopáž i slovní přestřelky budeme pilně ladit do budoucna, než se tak stane, koukejte nám napsat, co si o celém projektu myslíte, jak se vám zamlouvá a jestli stojíte o další díly. My je sice nejspíš natočíme tak jako tak, i kdybyste nás poslali do háje :), ale za každou zpětnou vazbu samozřejmě budeme vděční. Klidně i s nástřelem originálnějšího názvu pro startující rubriku… 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace