Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Neúspěch? Druhý Lantern stejně bude!


ikona
st39.6
green lantern
Warnery finanční neúspěch netrápí a další "Zelené lucerně" dávají zelenou. 

Green Lantern byl pro studio Warner Bros. ohromnou investicí, která měla odstartovat comicsovou ofenzívu, reagující na nové X-Men a marvelácké originy. Jinými slovy: Warneři si chtěli utrhnout kus comicsového koláče, který je plný zelených bankovek. Právě na tuhle barvu ale budou v budoucnu někteří producenti alergičtí. Megainvestice v podobě Green Lanterna, který podle některých drbů vyjde včetně marketingu na nějakých tři sta milionů dolarů, se zatím nevyplácí ani trochu. Film má špatné recenze a hlavně nevydělává, což je průšvih.

Kohokoliv jiného by to odradilo od jakéhokoliv uvažování o sequelu, ostatně stačí se podívat na osud jiných, podstatně lepších comicsovek, jenže Warnery ne, u Warnerů se berou drogy z úplně jiné ligy! O přípravách druhého Lanterna se mluvilo už před premiérou, ostatně film s pokračováním počítá od samého začátku. Člověk by ale řekl, že když má Lantern po necelých dvou týdnech v kinech na kontě pouhých $118 milionů, někdo se podrbe na hlavě a trkne mu, že tohle asi nefunguje a sequelu dá místo otravné zelené raději červenou. Nebo alespoň oranžovou. Ale Warneři ne, u nich se berou ... ale vždyť vy víte.

A tak studio oznámilo, že se přes všechny problémy chystá produkovat druhý díl. Z pohledu filmového fanouška to asi moc velký smysl nedává, musíme se na to ale podívat i z druhé strany. Jednak se v comicsovce skrývá ohromný marchendisingový potenciál, druhak se chystá nový Superman a časem přijde řeč i na Justice League nebo další superhrdiny (i když by měl Warnery nedávný fail s televizní Wonder Woman přinejmenším upozornit, že se slávou DC comicsovek to nemusí být tak žhavé).

Jinými slovy - jedná se o investici, která se bude vracet pomalu a dlouho. Warneři každopádně doufají, že se Lantern dostane do černých čísel. Podle některých ohlasů je film jako takový sice úplně natvrdlý, ale co vy víte - třeba se studio s dvojkou poučí a bude to nářez. Nebo ještě jinak - třeba jsou američtí recenzenti také na drogách a Green Lantern bude pecka! To se ale dozvíme až po prázdninách, český distributor své milované diváky rád napíná, takže si u nás film odbude kinopremiéru až 18. srpna.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace