Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #94 o sexbombách a superhrdinech


ikona
KarelR
víkendový výplach
Chewbaccova trilogie, Indyho 30 let a vyhazov Megan Fox. 

Je tu neděle a spolu s ní kupa videí, která byste neměli minout.

Žertík týdne
Zelená superhrdinská síla pohořela. Green Lantern nevydělává, prakticky nikomu se nelíbí, a u Warnerů teď musí padat hlavy, protože proinvestovaných 300 milionů dolarů není zrovna pakatel. Kdo ví, jaké pocity má z téhle prohry Lanternův představitel Ryan Reynolds. Krátce před premiérou mu ale ještě bylo veselo. A proto se Conan O’Brien nebál a ušil na něj menší boudu.

Sidekick týdne
Batman: Arkham City prostě musí být totální herní pecka a nic tomu nemůže zabránit. Sequel vynikajícího Arkham Asylum nabídne rozlehlejší herní plac a nové netopýří vychytávky, bandu známých záporáků, a zjeví se i Kočičí žena a Robin. O přítomnosti Seliny Kyle víme už nějakou dobu, a bude dokonce hratelnou postavou. Nově ale bylo potvrzeno, že to samé čeká Batmanova nepříliš oblíbeného sidekicka (alespoň co se necomicsových zpracování týče). Za Robina si budete moct zahrát, když si předobjednáte speciální verzi hry ze Severní Ameriky, a pár dní už je jasné i to, jak bude vypadat. Tak co, cool nebo ne?

Oslepení týdne
Po Super 8 je jisté, že je J. J. Abrams magor do lens flares. Tenhle název nese „filmařská technika“, která obnáší přítomnost chlápka s baterkou, občas svítícího přímo do kamery. A byla relativně vítaným přínosem v novém Star Treku, kterému podle záměru dodávala feeling jiného světa. I když ale sám Abrams přiznal, že to s ní občas přepískl a bude trademarkem pouze pro Star Trek, nakonec změnil názor. Lens flare je prý plná i Super osmička, což je nejen nelogické, ale zároveň hodné parodie. Netrvalo dlouho, máme tu teaser na Lens Flare: The Movie.

Vyhazov týdne
Robotí sága pokračuje. Vyhazov Megan Fox ze třetích Transformerů byla docela náhlá věc. Ještě se prý účastnila části preprodukce, pak ale někomu přetekly nervy, scenáristé udělali pár přepisů a kariéra černovlasé superhvězdy vzala rychle za své. Kdo zmáčkl spoušť? Víme, že hlavní příčinou bylo Meganino přirovnávání Michaela Baye k Hitlerovi. Ten ho ale nebral vážně a spíš se výrokům mladé herečky smál. Shia sice tvrdil, že ji sestřelil právě Bay, sám režisér ale nyní říká něco zcela jiného. Jakmile totiž do médií proteklo interview s poznámkami o Hitlerovi, přikázal vyhazov Megan sám producent Steven Spielberg. Pro režiséra Schindlerova seznamu je to citlivé téma, téhle verzi příběhu se tedy nemůže vůbec nikdo divit.

Počasí týdně
Vzpomínáte si, když se Bill Murray ve Ztraceno v překladu vetřel do japonské talk show? Byla to hodně bizarní podívaná, která ale dokonale předváděla šílený styl tamní zábavy. Inu, ve Španělsku jsou na tom docela podobně. Černovlasá krasavice si tu půjčila Toma Hankse, aby s ní udělal počasí. A možná se budete chvíli divit, jestli je tahle země vážně na stejném kontinentu jako Česká republika. Hanks je tu ale v každém případě k popukání.

Fotka týdne
William Shatner byl vždycky svůj. První kapitán Kirk se při každém televizním vystoupení tváří, jako by vymyslel nejen Star Trek, ale pomalu i celý žánr sci-fi. Tahle arogance už k němu ale tak nějak patří, a dozajista byl právě díky ní tak vynikajícím Kirkem. V roce 2008 ale musel předat žezlo Chrisi Pineovi, který se vydal zachraňovat galaxii s novou posádkou a velkým respektem ke svému předchůdci. Tihle dva se o sebe zpočátku moc nezajímali, v novém televizním dokumentu o kapitánech ze Star Trek vesmíru už si ale údajně padli do noty omnoho víc. Alespoň to má demonstrovat zveřejněná fotky, na které utužují svoje vztahy při přátelské páce. Kdo asi tenhle souboj vyhrál?

Reklama týdne
Každá velká hvězda nějak začínala. Javier Bardem hrál hubeného Supermana, Sylvester Stallone točil porno… a Salma Hayek prodávala hamburgery. Tedy ne doopravdy, ale minimálně prostřednictví stařičké televizní reklamy, ve které ještě měla ke krasavici z Desperada ještě pár malých krůčků.

Pocta týdne
Před dvěma týdny tomu bylo přesně 30 let, co Amerika poznala kouzlo Indiana Jonese. Dobrodruh s bičem a kloboukem se stal jedním z nejikoničtějších hrdinů 20. století, a jako takový si určitě zasloužil menší zavzpomínání. Odhodlali se k němu pánové z Joblo.com, kteří dali dohromady tříminutové nostalgické video. Nečekejte nějaký nabušený sestřih všech filmů. Těch se po internetu válí hromady. Tady se jede výrazně pomaleji a s důrazem na postavy - přesně jak to má Hollywood rád.

Vlastní biják týdne
Ha, už jste se určitě báli, že dnes nedojde na Star Wars! Tentokrát byla docela fuška něco vyhrabat, nakonec ale hloubky internetu přeci jen vydaly jednu maličkost. Jde o další výtvor někoho, kdo má zbytečně moc času na ptákoviny – o sestřih všech tří dílů staré trilogie, které dělají hlavní postavu Star Wars z Chewbaccy. Proč? No asi měl někdo pocit, že odvážný chlupáč vedle drzého pilota, akční princezny a mladého Skywalkera moc lidí nezajímá.

Duel týdne
Minulou neděli se drtivá většina čtenářů shodla na tom, že jim Jason Momoa do role Conana sedí (29:6). Co to znamená? Že hodně lidí koukalo na Hru o trůny.

Dnes si dáme klasičtější duel. A bude mít vpravdě epické parametry. V příštích týdnech do kin dorazí dva největší letošní blockbustery - třetí Transformers a osmý Harry Potter. Oba filmy navazují na řekněme ne úplně oslavované díly sérií, budeme tudíž řešit to, na který se těšíte víc. Kdybyste si museli vybrat, šli byste raději na Bayovu robotí invazi, nebo na Yatesovu megabitvu o Bradavice? Název filmu jako obvykle piště do předmětu a nezapomeňte uvést i nějaké důvody vašeho výběru.

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (91)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace