Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Expendables 2 zná režiséra, vrací se i Komando


ikona
st39.6
sylvester stallone
Kdo se ujme Postradatelných a kdo napíše pro Komando scénář, který má koule? 

Kdepak, návrat starých borců z akčních filmů osmdesátých a devadesátých let není ani zdaleka u konce. Stallone minulý rok poslal do akce hrdiny, které už pomalu každý odepisoval a spolu pak dokázali, že se pořád najde někdo, kdo má zájem o podobně poctivé rubanice. Ačkoliv tedy Expendables: Postradatelní finančně úplně neoslnili, vydělali dost na to, aby se začalo téměř okamžitě mluvit o dvojce. Režírovat ji měl opět Stallone, ten ale po pár týdnech oznámil, že přenechá režijní sesli někomu jinému a maximálně rozdá pár ran před kamerou.

Okamžitě rozjeté spekulace o tom, kdo by měl Stalloneho nahradit, jsou teď u konce. Volba padla na Simona Westa. Jeho jméno by vám něco říkat mělo, protože stojí za Con Air, Tomb Raiderem nebo za do českých kin mířícím Mechanikem s Jasonem Stathamem.

Je to dobrá volba? Těžko říct. Od Westa můžeme čekat vlastně to samé jako od Stalloneho. S Con Air dokázal, že si s akcí v devadesátých letech rozumněl, na druhou stranu je tu Mechanic, který ani zdaleka nevyužil svého akčního potenciálu a stala se z něj nudná splácanina o ničem. A cit pro postavy West nebude mít ani zdaleka tak dobrý, jako Stallone, kterému v žílách vedle hektolitrů adrenalinu koluje také hutná dávka nostalgie.

U akční klasiky ještě zůstaneme. Vzpomínáte na řeči o remaku Komanda? Kdo by ne. Napsat ho měl David Ayer, který má zálusk i na režii, a jak to tak vypadá, je už pouhý krůček od splnění snu. Scénář má totiž dopsaný a producent John Davis tvrdí, že mu eRkový rating, na který to po přečtení Ayerovy vize vypadá, rozhodně nevadí. Projekt je ale i nadále ve stádiu raných příprav. Nikdo zatím netuší, kdo by si měl střihnout hlavní roli (mluvilo se o Samu Worthingtonovi), a tak fanouškům musí ke spokojenosti stačit to, že Davis nové Komando nepovažuje ani tak za remake, jako spíš za kompletní restart. Jaký je v tom rozdíl? Čert ví.

eRkové Komando je každopádně dobrá zpráva pro každého, kdo má plné zuby opatrných akčňáků, kde "fuck" padne jednou za celý film a záporáci neztratí ani kapku krve. Chce to nějakou poctivou řežbu, a ať už z Komanda bude cokoliv, zdá se, že Ayer minimálně tohle moc dobře chápe.

Koho byste mu doporučili do hlavní role? A co říkáte na Westovo angažmá ve druhých Postradatelných?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace