Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Salt se vrátí


ikona
st39.6
Supertajné superženské jedna mise nestačila 

Pamatuje se na ní někdo? Akční thriller Salt s Angelinou Jolie prosvištěl kiny stejně nenápadně, jako její podobná špionážní žánrovka Cizinec. Nejen, že hvězdný status bývalého Tomb Raidera pravděpodobně dávno vyprchal. Lidé si navíc uvědomují, že na špatné filmy chodit nemusejí, i když na ně z plakátu přísně koukají tváře (bývalých) hollywoodských hvězd.

Jenže Salt oněch tři sta milionů, které jí diváci celosvětově vydělali, k radosti zřejmě stačilo. Studio totiž najalo Kurta Wimmera (napsal už jedničku), aby se vrhnul do scénáře druhého dílu. Přitom sám Wimmer (Equilibrium, Total Recall) je pravděpodobně největším problémem Salt, která po příběhové stránce absolutně nedrží pohromadě.

Několik alternativních sestřihů na Blu-ray pak filmu ke srozumitelnosti moc nepomohlo, a tak se na Salt lehko házela špína, i když se vlastně jedná o takového komplikovanějšího (ale hloupějšího) Bournea bez varlat. Vždyť režie Phillipa Noyce byla snesitelná (akce mu šla skvěle) a být trochu inteligentní, mohl být ze Salt výborný film. Jenže znáte to, kdyby nebyly ryby, nebyly by rybníky. A kdyby nebyly hloupé scénáře, nebyly by popcornové filmy.

Angelina Jolie každopádně návrat do druhého dílu zatím nepotvrdila a je klidně možné, že si tentokrát Wimmerův scénář nejdřív přečte a až pak začne brát do ruky propisku. Phillip Noyce přitom už minulý rok tvrdil, že druhý film režírovat nechce a ony tři sestřihy jsou všechno, co by k Salt chtěl říct. Studio tedy bude muset najít nového režiséra. Kdyby Salt skončila v dobrých rukou, mohla by se z ní vyklubat relativně úspěšná série. Ostatně první Bourne byl také nejslabší jak po filmařské, tak po kasovní stránce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace