Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Transformers 3: Bay se s ničím nepáře


ikona
KarelR
michael baytransformers
Jaké byly největší výzvy natáčení a co má s filmem společného James Cameron? 

Michael Bay byl vždycky známý jednou věcí. Pokud mohl jeho film být větší a natáčení odvážnější, bez mrknutí oka šel do toho. Díky tomuhle přístupu nám mohl naservírovat Armageddon, Pearl Harbor nebo první Transformery. A nyní ho čeká další krok kupředu. Zatímco u druhých robotů bylo největší výzvou nespálit se na poušti a uhlídat dvojku plechových nemehel (snad se mu povedlo alespoň to první), třetí by zase měli být poctivým bayovským krokem vpřed.

Jak totiž hlásají slogany, bitvy skončily a začíná válka. Co na to Bay? Krom většího měřítka najdeme u jeho novinky dvě velké výzvy. Tou první je 3D, se kterým mu radil sám James Cameron. Režisér Avatara v novém transformeřím Q&A sám přiznává, že Baye iniciativně přemlouval k tomu, aby roboty ve trojce kapku přifoukl. Kdo jiný by měl testovat limity jeho milované technologie, než podobně nebojácný šílenec?

Bay tuhle výzvu přijal, k její realizaci ale stylově dodává něco ve stylu: "Víš, Jime, je fajn plácat si to ve studiu. Ale já jsem dal 3D kameru týpkovi na hlavu a shodil ho z mrakodrapu!" Že podobné eskapády nejsou moc velká legrace pak dokazuje druhá výzva, jíž je právě natáčení téhle scény. Ve filmu uvidíme bandu ostrých hochů v uniformách, kteří si oblečou wingsuity a budou plachtit na trase helikoptéra - mimozemské invaze. Jak se něco takového natáčí? V jiných filmech by to znamenalo menší studio, hodně drátů a zelené pozadí všude kolem. U Baye se ale jednoduše vleze na vysokou chicagskou budovu a skáče se dolů v naději, že nikdo netrefí vedlejší barák. Pomocí CGI se přidají akorát obří roboti a ještě větší exploze.

Víc o práci s 3D (bude mimochodem v poměru 60% nativní, 15% kompletně digitální záběry a zbytek konverze) a o kupě dalších věcí se můžete dozvědět v šestnáctiminutovém sestřihu z Q&A s Bayem a Cameronem. Ve druhém Youtube okně potom najdete featurette o wingsuitech, pro pár čerstvých fotek si klikněte sem a dole vás čeká nabitý třetí TV Spot a nový klip od Linkin Park s menší robotí účastí. Ano, tenhle song by měl být následovníkem What I've Done a New Divide. Co na něj říkáte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace