Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Michael Mann šlape na plyn


ikona
Mr. Hlad
michael mann
Závodnické retro si rozhodně necháme líbit 

Michael Mann je jeden z nejzajímavějších režisérů vůbec. Dal světu dobrodružného Posledního Mohykána, postavil proti sobě Al Pacina a Roberta De Nira v Nelítostném souboji, neférově propadl s biografií Ali a i kousky jako Miami Vice, Collateral nebo Veřejní nepřátelé patří mezi povedené filmy. Před pár dny se oficiálně upsal historickému velkofilmu Agincourt o největší bitvě Stoleté války, v níž Francouzi dostali i přes značnou přesilu totální nářez od anglického vojska. Mann ale většinou pracuje na více filmech zároveň a zdá se, že už si vybral nový projekt. V Go Like Hell se podíváme také do minulosti, na rytíře ale zapomeňte.

Tady totiž půjde o auta. Děj vycházející ze skutečných událostí se bude odehrávat v šedesátých letech, kdy americká automobilka Ford zažívala těžké časy a zdálo se, že v budoucnu pro ni nebude místo. Automobilový průmysl se proměnil a silnicím začala vládnout rychlost a styl. Zatímco Ford pomalu ustupoval ze scény, v Evropě se největším automobilovým hitem stala značka Ferrari. Její jezdci buď vítězili na těch nejnáročnějších závodech, nebo při tom umírali. A tak si Henry Ford II. jednoho dne řekl, že zkusí spolu s bývalým závodníkem Carrollem Shelbym vymyslet auto, které by dokázalo evropskou konkurenci trochu srovnat a to rovnou na okruhu v Le Mans.

Michael Mann už mnohokrát ukázal, že zvládá jak velká dramata, tak akční scény. A v Go Like Hell bude nejspíš potřeba obojí. Snad se tedy na projekt nezapomene a doufejme, že si režisér nebude chtít vybrat po Agincourtu nějaké delší prázdniny.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace