Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jack Bauer bude trhat lístky...


ikona
imf
24adaptace seriálujack bauer
 

Nemluvíme teď o zápletce šesté sezóny, jen se snažíme naznačit, že Kiefer Sutherland si stojí za svým nápadem natočit celovečerní verzi slavného seriálu. Vzhledem k raketovému startu páté sezóny (ta dokonce odstavila další populární seriál, Prison Break, protože podle Foxů má Jack Bauer absolutní přednost), si teď může Kiefer, který je zároveň jedním z producentů seriálu, vesele v rozhovorech připravovat půdu. Dodnes mě mrzí, jak Nova propálila šanci seznámit s tímhle seriálem české publikum, když zahájila mamutí billboardovou kampaň o "nejlepším seriálu všech dob" (tohle na Čechy vážně neplatí) a nakonec skončila s pokoutním vysíláním po půlnoci, v časovém slotu, do kterého neomylně zamířil i Alias.

V Americe je ale všechno jinak a 24 tam patří k tomu nejúspěšnějšímu na trhu. I proto se kolem startu páté sezóny dělal velký humbuk a veškeré úsilí se nakonec vyplatilo, když se objevily první ratingy. Vysoké ratingy. Jack se momentálně chystá na šestou epizodu a celá zápletka je v duchu těch nejlepších sequelů ještě komplikovanější než kdy dřív (a aby si to tvůrci pojistili, odhodlali se v prvním díle k mimořádně radikálním opatřením). Skoro se až vnucuje otázka, co by musel Jack Bauer vyvádět na stříbrném plátně, aby zůstal pro svoje fanoušky zajímavý.

Je to trochu zbytečné, protože ti opravdu hardcore fanoušci vědí, že stačí, aby Kiefer přišel na scénu, promluvil tím svým šeptákem a předvedl někomu, co se naučil na kurzu "100+1 mučící taktika". Přesto Kiefer na jedné z posledních tiskovek naznačil, že si 24 v celovečerním vydání dokáže představit s mnohými kopromisy. Nemusí to být celodenní časový úsek (to už nám došlo, zas tolik času v kině trávit nechceme) a zápletka ani nemusí navazovat na události a postavy ze seriálu. Počkat... snaží se nám Kiefer naznačit, že bychom místo Jacka Bauera sledovali třeba nějakého Adama Kaufmanna z Burbanku? Žádná CTU, žádný důvěrně známý vyzváněcí tón a dlouhé klábosení s prezidentem? To by přeci nebylo ono. 24 je prostě Jack Bauer a i kdyby zůstal Kiefer a změnilo by se jméno a image, poslalo by to celý koncept k čertu.

Existuje ale ještě jeden důvod, proč se na tiskovkách vyšlapává tahle cestička... že by se autoři páté série rozhodli být OPRAVDU radikální? Nezbývá než si počkat.

p.s. Komu to třeba nedošlo. Spousta áčkových seriálů (bez ohledu na úspěšnost) končí pátou sezónou. ;)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace