Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #87 Bondovi a hamburgrech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo by mohl být bondovským záporáke? Jak moc jste ve skutečnosti staří? A který film léta je nejvíc protiamerický?  

Výplach pro zábavu i poučení 

Film týdne
Bojovníci proti globalizaci nebo vegetariáni by vám jistě potvrdili, že Mekáč a hamburgery jsou zlo, které je potřeba zničit a nahradit ho regionálními pochutinami nebo sojovými dobrotami, které jsou "skoro jako maso". Naštěstí na tahle šílená uskupení lidi kašlou. Krátký animák s názvem Hambusters by ale pro hamburgerový průmysl přeci jenom mohl znamenat malinko problém.

Smutná pravda týdne
Máloco rozhodí člověka tak jako okamžik, kdy zjistí, že je starý. Stáří je samozřejmě subjektivní pojem, ale jak jednou řekl Cival – člověk si uvědomí, kolik mu je let, když zjistí, že jeho oblíbená fotbalová hvězda, kterou sledoval jako nadějného začátečníka, končí kariéru. A u filmů je to ještě mnohem, MNOHEM horší.

Filmografie týdne
Stanley Kubrick byl jedním z nejvýznamnějších režisérů vůbec. Byl originální, nebál se experimentů, zkoušel rád nové věci a nezalekl se žádného žánru. A navíc zemřel tři dny po dokončení svého posledního filmu, což je sice smutné, ale zatraceně stylové. Pokud si jeho bohatou kariéru chcete připomenout, klikněte si na tohle video. Je skvělé.

Trailer týdne
O tom, že seriál Community je zdaleka nejvtipnější věc, kterou můžete v současné době v televizi sledovat, jsme psali už několikrát. Následující video vás sice nejspíš ke sledování nenaláká, fandům by však mohlo udělat radost. O tom, co se může během pěti set dnů stát se vztahem, jsme se dozvěděli ve filmu 500 dní se Summer. O tom, co se během stejně dlouhé doby může stát mezi Jeffem a Brittou, se dozvíte tady. A nebo v seriálu, tak na něj sakra začněte koukat!

Plakáty týdne
Film Joe Wrighta Hanna se prý povedl, což se ale o podivném plakátu, na němž Saoirse Ronan míří na diváka lukem, moc říct nedá. Je to docela škoda, že se tenhle zajímavý film propagoval s pomocí něčeho takového. Zvlášť, když je evidentní, že studio si mohlo vybrat z mnoha zajímavějších posterů.

Amerika týdne
Hollywood je zlo a jeho filmy jsou plné násilí, sexu, vulgarit a vůbec. Tak to prostě je, ale naštěstí tu máme bodré české komedie, které naše srdíčko vždycky potěší. A i sám Zdeněk Troška říkal, že kdyby dostal tolik peněz, co Peter Jackson, taky by zvládnul natočit Pána prstenů. Ale byl by lepší. Tyhle řeči známe. Stephen Colbert se však rozhodl kopnout si do Hollywoodu taky a ukázal, že tahle továrna na zábavu je zlá a že se máme začít trochu bát, až do kin dorazí Captain America. No, buďme rádi, že to Colbert nemyslí tak vážně jako ten Troška.

Reklama týdne
Není to tak dlouho, co jsme tu měli reklamy, v nichž dělaly Keira Knightley nebo Natalie Portman díky voňavkám z chlapů blbce. Teď přišel čas na protiútok. Vincent Cassel je tváří kolínské Yves Saint Laurent, díky čemuž si s ženskými může dělat, co se mu zachce. A navíc mu v tom pomáhá jako režisér i Darren Aronofsky.

Klip
Rapper DeStorm podle všeho nepatří mezi kašpárky, jako je třeba 50 Cent a zkouší zaujmout i posluchače, kteří potřebují ke spokojenosti víc než jen blábolící pako s výrazem tvrďáka, jež neustále mele o tom, jako ho někdo třiatřicetkrát střelil do levé půlky. Jeho klip s názvem Famous je natočený na jeden jediný záběr a je vidět, že DeStorm se ve filmech celkem i vyzná.

Záporák týdne
Novou Bondovku bychom měli vidět v kinech až někdy příští rok na podzim. Víme, že se vrátí Daniel Craig, za kamerou bude stát Sam Mendes, ale to je vlastně všechno. Po Quantum of Solace se však objevily náznaky, že bychom se mohli dočkat ultimátního záporáka Ernsta Stavrto Blofelda a že by si ho mohl zahrát Michael Sheen. V rovině drbů zůstáváme i teď, ale zdá se, že Sheen by s tím neměl ani ten nejmenší problém.

Casting týdne
V minulém výplachu jste si měli vybrat, jestli byste raději jezdili v amerických muscle kárách, a nebo byste raději seděli za volantem japonských aut. Zvolili jste to první. Tentokrát budeme obsazovat. Usama Bin Ládin má utrum a Hollywood by toho rád využil. Který herec by se podle vašeho názoru nejvíc na tuhle roli hodil?

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace