Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Návrat superhvězd


ikona
KarelR
arnold schwarzeneggerkeanu reeveswill smith
Co provádějí Will Smith, Arnold Schwarzenegger, Keanu Reeves? 

Není žádným tajemstvím, že v posledních letech Hollywoodu vládnou značky. Až na pár výjimek už se nechodí na slavné tváře, které kdysi vlastnoručně "otevíraly" filmy. Místo toho musí mít váš film comicsovou, knižní nebo videoherní předlohu. Anebo ještě lépe - mělo by jít o reboot, spin-off či sequel něčeho sakra výdělečného.

Tahle praktika se v blízké budoucnosti určitě neztratí, hollywoodské superhvězdy by si ale mohly vydobýt zpět alespoň kus zašlé slávy. Do hry se totiž chtějí vrátit hned tři velká jména, jež v áčkové hře dlouho absentovala. Tím prvním je nepřekvapivě Arnold Schwarzenegger, který potvrdil, že bude jeho prvním poguvernérským filmem Cry Macho. O dramatu, ve kterém musí bývalý dostihový trenér unést malého syna svého zaměstnavatele, jsme už psali. Nově ale víme, že Arnold za svoji roli dostane 10 milionů dolarů na ruku plus celých 25% ze studiové půlky kinotržeb. Vzhledem k tomu, jak divokou kartou Arnold v současnosti je, to jsou velmi solidní peníze.

Zbylí dva pánové ještě u řešení výplat zdaleka nejsou. Teprve zvažují, jestli se opravdu chtějí upsat velkému projektu, který by je vrátil zpět do hry. Keanu Reevese, jenž víceméně tři roky odpočíval u menších filmů, lákají Warneři do řadu let chystané Akiry. Velkolepou adaptaci slavné mangy má pod palcem Albert Hughes (Z pekla, Kniha přežití), který by si Reevese představoval jako Kanedu - vůdce motorkářského gangu, který musí svého nejlepšího přítele Tetsua zachránit před nebezpečným lékařským experimentem.

To vše ve futuristickém New Manhattanu, který bychom měli okusit hned ve dvou filmech... a vyšel by studio na 230 milionů dolarů (není jisté, jestli to je cena obou filmů, nebo jen prvního). Jedna mezinárodně uznávaná hvězda ale prý Warnerům k zelené nestačí, takže by Reeves nejspíš vyfasoval stejně známého kolegu do role Tetsua. Koho? Vzhledem k tomu, že kandidátů je nespočet, se to v nejbližší době asi ještě nedozvíme.

Známými herci se to bude hemžit i v nové Tarantinovce. Western Django Unchained, který se bude točit hlavně kolem otroctví, má sice hotový scénář teprve pár dní. Je ale jen otázkou času, než dají Weinsteini filmu zelenou a Tarantino bude moct pustit do svého dalšího veledíla. To by mělo mít minimálně dvě a půl hodiny (taky vám v kinech chybí delší filmy?), a jestli všechno klapne, objeví se v něm Christoph Waltz jako německý lovec lidí a Samuel L. Jackson jako nepříliš milý pobočník krutého otrokáře.

Nejdůležitější ale bude obsazení ústředního hrdiny Djanga, jenž se po osvobození z otroctví spřátelí s Waltzovým lovcem lidí a vydá se zachránit svoji pořád ještě usurpovanou manželku. Tarantino prý napsal scénář s Willem Smithem v hlavě, a jelikož po Hanebných panchartech určitě nemusí troškařit, právě jemu roli také nabídl.

A je docela pravděpodobné, že Smith kývne. Poslední tři roky totiž strávil hledáním pořádné herecké výzvy, která se ne a ne objevit. A právě proto, že se nakonec upsal třetím Mužům v černém, mohl by být Django Unchained záplatou na tuhle blížící se katastrofu (film je za půlkou natáčení, ale ještě pořád se lepí scénář). Za MIB 3 Smith dostal svoji obvyklou dvacetimilionovou výplatu, u nové Tarantinovky by tedy bez problému slevil (stejně jako Pitt u Panchartů). Za oplátku by mu mohl Quentin pomoct k vytouženému Oscarovi, čímž by se kruh uzavřel a Smith by se mohl zase trochu odvázat. Jak? No, byla by to sice další sequelová prácička... ale třetí Mizerové by vážně nebyli od věci, Wille!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace