Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bin Ládin na plátně


ikona
KarelR
katrhyn bigelow
Smrt čeká všude. Co provede tentokrát? 

Vzhledem k tomu, jaký měl Bin Ládin v posledních letech vliv na činnost Talibanu, je mediální humbuk kolem jeho smrti až maličko úsměvný. A ačkoliv se mu MovieZone s radostí vyhýbá, na chvilku k téhle události zabrousit musíme. Jak vás totiž určitě napadlo ve chvíli, kdy zpráva o zastřelení teroristivkého lídra obletěla svět, Hollywood vyrukuje s filmem.

Tentokrát však nepůjde o právě odklepnutou rychlokvašku, která se strčila do rukou prvního břídila, co studiu kývnul na minimální rozpočet. Film s pracovním názvem Kill Bin Laden se chystá už pěknou řádku měsíců a nestojí za ním nikdo jiný než scenáristicko-režijní dvojka zodpovědná za oscarovku Smrt čeká všude, Mark Boal a Katheryn Bigelow.

Zatímco si Bigelow zhruba poslední tři roky hledala nový film, Boal je strávil psaním dvou scénářů, které by chtěli společně zrealizovat. Drogové drama Triple Frontier je teď ale nejspíš ze hry, protože se druhá polovina Kill Bin Laden jednoduše přepíše. A to tak, aby původní zápletka s jednotkou amerických vojáků, která si domů přiveze nejcennější skalp planety, soushlasila se skutečnými událostmi.

Přes urychlený přepis závěru se každopádně nemusíme bát, že film bude bezduchou studiovkou. Tvůrčí tým je až příliš silný (a už si určitě dělá další místo na poličkách) a ten herecký začíná také začíná vypadat k světu. Prvním členem komanda, které teď může do smrti machrovat na všechny okolo, je totiž Joel Edgerton. Australský herec se loni objevil v chváleném dramatu Království zvěrstev, letos potom prohrál roli nástupce Jasona Bournea, ačkoliv byl pro režírujícího Tonyho Gilroye volbou číslo jedna. Místo toho tak převezme otěže po jejím výherci, Jeremym Rennerovi, a zkusí štěstí s Katheryn Bigelow. Přijde vám, že je ta pravá pro tohle téma? Nebo byste ho raději viděli v jiných rukách?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace