Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #85 o sexu a šermířích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak to bude s filmem Monopoly? Která premiéra rozdrtila Avatara? Je Thor lepší než Darth Vader?  

Výplach s průměrnou informační hodnotou

Trailer týdne
O tom, že by Ridley Scott měl točit adaptaci deskové hry Monopoly, se už chvilku nikde nikdo nezmínil a jsme za to rádi. Scott patří k epickým filmům, kde se bojuje s mimozemskými vraždícími monstry nebo kde se šiky rytířů řežou do poslední kapky krve a měl by se od podivného kníratého ekonoma držet co nejdál. Trailer na neexistující film Monopoly ale naznačuje, že tohle téma by přeci jenom nemuselo být zase až tak špatné, jak to na první pohled vypadá.

Premiéra týdne
Co je pro diváky lákavější než výpravné sci-fi, které může změnit film jako takový? Sex, co jiného. V Hongkongu to kinaři zjistili na vlastní kůži. Avatar Jamese Camerona tu totiž ještě před pár dny držel rekord za nejvyšší tržby během prvního dne promítání, teď se ale bude muset spokojit s druhým místem. Novou jedničkou je totiž 3D Sex and Zen: Extreme Ecstasy. Hlavním hrdinou filmu odehrávajícího se ve starověké Číně je frustrovaný učitel, který objeví novou chuť do života v harému plném nahých bab. Česká premiéra zatím v plánu není.

Reklama týdne
Pamatujete si ještě na nejroztomilejšího Dartha Vadera na světě? Tenhle prcek byl fakt frajer. Byl to takový frajer, že se na něm rozhodli parazitovat i tvůrci Thora. Není to zdaleka tak roztomilé, není to zdaleka tak vtipné a hlavně to donutí člověka přemýšlet, kde je hranice mezi parodováním a obyčejným kopírováním. Skoro to až připomíná legendární českou variaci na Where the Hell is Matt?, v níž za roztančenými Čechy souložily krávy.

Úmrtí týdne
Filmařina je těžká práce, dělat dokumentaristu vás ale může stát krk. Své vám o tom už bohužel nemůže vyprávět Tim Hetherington, který byl podle všeho zabit při střetů libyjských povstalců a vládních jednotek. Hetherington vyhrál v roce 2007 cenu World Press Photo a vloni byl nominován na Oscara za dokument Restrepo, kterým přiblížil divákům práci amerických vojáků v Afghánistánu. Škoda takových lidí.

Konkurz týdne
Ano, to video, na které si teď kliknete, je černobílé. Ano, byly časy, kdy existovaly černobílé filmy. I ty ale mohly být cool. Následující záběry jsou totiž z konkurzu na roli Kata v seriálu Green Hornet. To by nebylo zase až tak zajímavé, kdyby tu roli nakonec nedostal Bruce Lee, člověk, který přivedl do Hollywoodu bojová umění a dnes je to herecká legenda, s níž se v žánru může měřit opravdu jen málokdo. A mimochodem angličtinu zvládá Bruce Lee výrazně lépe než třeba Jackie Chan. Mimochodem ten děda, co přijde v půlce, je viditelně hodně nervózní...

Souboj týdne
Ale že jsou ti kluci fotbalistický šikovný, že jo? Nejen že to umí s míčem, oni si ve volném čase občas i zašermují a hlavně nesmrdí jak dřevorubci! OK, osobně nějak nechápu, proč musí Zinedine Zidane šermovat, aby prodal deodorant, nic to ale nemění na tom, že režisér Paul Hunter, jinak to zkušený klipař, odvedl sakra dobrou práci a neměl bych nejmenší problém vyrazit do kina na jím režírovaní akční film. Jen tedy jak někdo v diskusi pod videem podotkl - je trochu divné, že dveře z budovy ven jsou ve druhém patře a aby se člověk dostal dolů, musí to vzít přes autobus. Ale jak už bylo řečeno - je to sice idiotské, kouká se na to však docela pěkně.

Svatba týdne
OK, tak tohle video není o svatbě, ale název „Žádost o ruku týdne“ by byl tak trochu divný. Každopádně svatba asi bude. Todd Cavanaugh si totiž pro svou přítelkyni jménem Elisabeth Baldanza připravil v kině jedno takové malé překvapení, na které jednoduše nemohla říct ne.

Žaloba týdne
My ten remake Vrány snad fakt nikdy neuvidíme. Juan Carlos Fresnadillo se sice upsal režii, Relativity Media se snaží ukecat do hlavní role Bradleyho Coopera, ale i tak po letech čekání, přeobsazování a hledání režisérů není vůbec jasné, jestli se kamery spustí. U Weinsteinů, kteří produkovali původní film v roce 1994, si totiž vzpomněli na to, že mají smlouvu zaručující jim celosvětová distribuční práva. Takže se o ně s Relativity Media budou soudit a dokud soud neskončí, natáčení nejspíš nezačne. Nabízí se otázka, proč s tou smlouvou přišli až teď, když už se nová Vrána chystá několik let.

Hra týdne
Hra Portal 2 patřila mezi nejočekávanější herní projekty letošního roku. A prý se povedla. Navíc není moc násilná, je roztomilá a logická, takže pokud se zase objeví nějaké pako, které bude svádět násilí ve školách na Marilyna Mansona a hry, může Portal 2 fungovat jako parádní protiargument. A pokud se těšíte na sci-fi Super 8, měli byste možná o koupi téhle hry taky uvažovat. Můžete si tu totiž „projít“ celý první teaser a téměř na vlastní kůži si tak prožít vlakovou nehodu s jedním malým mimozemským překvapením.

Duel týdne
V minulém duelu jste lepší kariéru prorokovali Robertu Pattinsonovi a Taylor Lautner totálně utřel. Dnes se podíváme na jeden z nejočekávanějších filmů příštího roku a to na sci-fi Ridleyho Scotta Prometheus. Původně mělo jít o prequel k Vetřelci, nakonec z toho ale bude film odehrávající se ve stejném vesmíru, mimozemští likvidátoři by tu ale měli mít jen minimální roli a je otázka, jestli se vůbec objeví. Takže nás zajímá, jestli byste rádi dostali originální sci-fi nebo další díl vetřelcovské ságy. Svůj tip pište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace