Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od Monstra k upírům. Ke spoustě upírů


ikona
st39.6
matt reeves, the passage
Režisér Monstra a Let Me In se opět pouští do upířiny 

Když si pod produkční záštitou J.J. Abrams|J.J. Abramse odbyl svůj celovečerní debut, upřely se na něj jak zraky producentů, tak zraky filmových fanoušků. Reevesovo Monstrum je totiž super. Matt se ale místo dalšího originálního nápadu pustil do remaku a zkusil přetočit švédský hororový hit Ať vejde ten pravý, jehož atmosféra byla podle mnohých neopakovatelná. Kouzlo originálu se mu sice zopakovat nepodařilo, od Let Me In ale odešel se ctí a i nadále zůstává v hledáčku producentů - vždyť byl jedním z adeptů na režii Muže z oceli!

Jenže Reeves superhrdiny nemusí, místo toho zůstává u hororu a u upírů. Vedle 8 O´Clock In The Morning, reimaginace předlohy Carpenterova Oni žijí, se mu tak na seznamu chystaných filmů objevila další upířina. Něčeho jako Twilightu se bát nemusíme, na to má režisér rozumu dostatek - scénář Johna Logana (Rango, Letec) je přirovnáván spíš k seriálu Poslední boj (sci-fi ze čtyřiadevadesátého) a k Boyleovu 28 dní poté.

Ostatně o kvalitách The Passage, jak se bude film jmenovat, se můžete přesvědčit sami ještě před tím, než se Reeves pustí do natáčení: knižní předloha Justina Cronina vyšla i u nás (pod názvem Přechod).

Film bude vyprávět o postapokalyptické Zemi, ovládané krvežíznivými upíry, za jejichž rozšíření může virus, který měl původně dát vzniknout supervojákům. Sledovat bude skupinku nenakažených, snažících se přežít za hradbou oslnivých světelných zdrojů. Když jednoho dne tahle parta najde malou šestiletou Aničku, která v sobě sice má virus, ale krev jí vlastně nechutná, začnou zkoumat způsob, jak její dar využít pro záchranu lidstva.

Těžko říct, jestli ze mě mluví ranní únava, ale námět zní skvěle. Croninova knížka navíc počítá se dvěma dalšími díly, což vždycky dělá producentům radost. Otázkou teď zůstává, který ze dvou jmenovaných projektů dostane přednost. Jakému fandíte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace