Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Vetřelcích k Arabům


ikona
Mr. Hlad
ridley scott
Chystá Ridley Scott svého Lawrence z Arábie?  

Ridley Scott by potřeboval, aby mu bylo třicet. Jeho jméno se totiž motá okolo tolika projektů, že je bohužel prakticky jasné, že nemá šanci je ve svých třiasedmdesáti zvládnout všechny. A přibral si další.

Během své kariéry neměl nikdy problém střídat velké a čistě komerční filmy s těmi menšími a třeba i trošku ambicióznějšími. Konec konců toho Oscara, kterého měl už dávno dostat, si nějak vybojovat musí. Na příští rok chystá velké sci-fi Prometheus, které by se mělo odehrávat ve stejném vesmíru jako Vetřelec, ale o zubaté potvory tu prý zase až tak moc nepůjde. Každopádně rozpočet je řádně blockbusterový a okolo se dělá až příliš mnoho tajností na to, abychom se nezačali pomalu těšit. A z vesmíru zamíří Scott rovnou mezi Araby.

Jeho dalším filmem by totiž měla být podle všeho biografie Gertrude Bell. Ta v období okolo první světové války pracovala jako diplomatka, archeoložka a fotografka v arabském světě a během samotných bojů tak trošku špehovala pro Brity. Zároveň se ale hlasitě postavila na podporu Arabů a tvrdila, že by si měli vládnout sami a že to zvládnou i bez pomoci Londýna. Scénář momentálně tvoří Jeffrey Caine, jenž napsal třeba Nepohodlného, a nejspíš dostal za úkol do toho pořádně šlápnout, protože konkurenční projekt o Gertrude Bell Queen of the Desert plánuje i Werner Herzog a snaží se do něj procpat Naomi Watts. Ustoupí některý z filmových velikánů, nebo si to rozdají až v kinech?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace